Zvicra prapë vendi më i mirë në botë, Këto janë top 5 shtetet më të mira për të jetuar


Zvicra është shpallur prapë këtë vit si shteti më i mirë në botë (për të dytin vit radhazi), Lista i ka përpiluar rezultatet e anketimeve nga 21,000 njerëz anë e mbanë botës.

Të cilët i kishin vlerësuar vendet e tyre bazuar në 65 atribute të cilat kanë përfshirë lumturinë, edukimin, ndikimin, mundësinë ekonomike, dhe shumë gjëra tjera.

Në krye të listës gjendet Zvicra, e cila është e njohur për neutralitetin global, shkallën e vogël të papunësisë dhe ekonominë eforte.

Ndonëse vend jo shumë i madh, qytetarët zviceranë kanë fituar më shumë çmime Nobel sesa thuajse çdo shtet tjetër për kokë banori.Ndersa e dyta Kanada, pastaj Gjermania, Mbreterite e bashkuar, dhe ne fund Japonia,ditorja.

Leave a Reply