Zviсra рrej kësaj date kërkon tеѕt negativ për vendet e rrezikut të lartë


Zvicra po përgatitet për masa të reja antiCO VID Qeveria zvicerane po planifikon që nga 8 shkurti të kërkoj test negativ për CO VID për të gjithë ata që vijnë nga vendet e rrezikut të lartë.

Qeveria zvicerane po ashtu ka propozuar që të sigurohen 5 miliardë franga për fondin që financon qeverinë federale dhe atë kantonale për mbështetjen e ndërmarrjeve, që kanë goditur keq në këtë kohë pandemie, përcjell Rojters.

Shtatë këshilltarët federalë duhet ta trajtojnë veçanërisht çështjen e karantinës për zviceranët dhe të huajt, që kthehen nga vendet në rrezik. Një karantinë e cila mund të ulet nga 10 në 7 ditë në rast të një testi negativ në ditën e 7-të, sipas një projekti të paraqitur në kantone dhe palëve.

Kjo masë mbështetet nga të gjitha palët. Në një letër të përbashkët të raportuar për shtypin e së dielës, ata i bënë thirrje Këshillit Federal të vendos një sistem të vërtetë të kontrollit kufitar për të luftuar vi rusin. Hyrja në Zvicër do të kalonte nëpër prova dhe karantina, sipas dëshirës së tyre, informon Shtegu.com. Por ata duan të shkojnë më larg se qeveria dhe duan që punonjësit ndërkufitarë dhe udhëtarët e biznesit që bëjnë qëndrim të shkurtër në Zvicër, gjithashtu të kontrollohen, përmes kompanive dhe hoteleve të tyre në veçanti, përcjell Shtegu.

Një masë tjetër që Këshilli Federal mund të marrë të mërkurën: shqyrtimi masiv. Ekspertët vlerësojnë se më shumë se gjysma e transmetimeve të Covid bëhen përmes njerëzve që janë asimptomatikë dhe nuk kanë dijeni se janë të infektuar. Prandaj Berna dëshiron të inkurajojë kontrollimin e rregullt dhe parandalues ​​(me shpenzimet e tij) të personelit në spitale ose shtëpi pleqsh, por edhe në shkolla dhe kompani. Testet masive gjithashtu duhet të jenë në gjendje të kryhen në “pika të nxehta”, të tilla si në zonat përreth hoteleve.

Berna gjithashtu mund të vendoste për çështjen e shkollave. Drejtorët kantonalë të arsimit kanë treguar tashmë se ata refuzojnë të mbyllin shkollat ​​fillore. Por Këshilli Federal po punonte për një koncept në rast se situata përkeqësohej. Mund të përqendrohet në gjysmë klasa, apo edhe një kalim në arsimin në distancë për studentët më të vjetër, si në disa kantone tashmë.

Pika e fundit që mund të shqyrtohet: çështja e gjobave. Këshilli Federal mund të vendosë të dënojë me një gjobë prej 100 frangash të gjithë ata që marrin pjesë në një aheng privat me më shumë se 5 persona. Organizatori pritet të paguajë 200 franga.

Leave a Reply