Zbulohet arsyeja pse nuk lejohet të buzëqeshni në foton tuaj të pasaportës dhe kartës së identitetit


Fotografitë e pasaportave kanë rregullave të rrepta në lidhje me atë që është e pranueshme.

Të keni flokët larg fytyrës dhe të mos buzëqeshni janë vetëm disa nga rregullat që duhet që një pasaportë të jetë e vlefshme.

Kjo e fundit u shfaq vetëm në 2005, kur shërbimi i pasaportave në Mbretërinë e Bashkuar ndaloi buzëqeshjen në fotot e pasaportave.

Kjo për shkak të teknologjisë së re biometrike brenda pasaportës.Një zëdhënës i Office Home tha për BBC: Kur goja është e hapur mund të krijojë vështirësi për teknologjinë e njohjes së fytyrës në mënyrë efektive. Kjo ndodh sepse skanimet biometrike të fytyrës zakonisht identifikojnë 14 – 20 pika në fytyrën tuaj (buzë, hundë, sy, etj.) Pozicioni i fytyrës tuaj zhvendos ato pika dhe mund të shkaktojë vështirësi për të identifikuar se kush jeni.

“Për shkak të kësaj, sistemi biometrik funksionon më mirë nëse mbani një pamje të qetë, të rastësishme (as të inatosur dhe as të buzëqeshur).”

Rregullat për fotot e pasaportave përcaktohen në gov.uk: “Në foton tuaj, duhet të keni një shprehje neutrale dhe gojën tuaj të mbyllur.”

Teknologjia biometrike është një mënyrë e re për të shtuar masa shtesë të sigurisë kur bëhet fjalë për kontrollimin e udhëtarëve

Leave a Reply