Ylli Merja tregon mënyrat aIternative si të Iuftojmë K0VIDIΝ: Kjo рërzierje bimëѕh…


Në emisionin “Rudina” në Tv Klan ka qenë një mjek alternativ që ka dhënë një sërë infromacionesh për kujdesin ndaj shëndetit. Ai ka folur për pas0jat që le Κ0vidi dhe si mund t’i kalojmë, por dhe shumë pika të tjera që janë vërtet intersante për t’i mësuar aq më tepër kur flasim për mjeksinë alternative, që duket që po gjithnjë e me shumë funksionale.

Rudina Magjistari: Jemi në kohë Κ0vidi dhe shumë njerëz e kanë kaluar, janë në fazën e rikuperimit, ka të tjerë që janë nën pas”jat e Κ0vidit, ka njerëz që thonë që kanë humbur shijen dhe nuhatjen dhe nuk po i kthehet. Çfarë mund të themi për këto raste dhe me çfarë mund të trajt0hemi në mënyra alternative dhe bimore?

Ylli Merja: Pikat tona më të forta, ose ar- mët tona më të forta ishin, një përzierje bimësh antivirale, një vaj esencial dafine të rritur në zonat shkëmbore, qoftë nga ultësira bregdetare, qoftë nga zona e Tepelenës etj, dhe propolisi me rigon. Propolisi me rigon është një produkt që ne e përpunuam, propolisin mbi 800 metra mbi nivelin e detit dhe morëm rigon nga zona e Jugut, ku ato lëndët e fuqishme vepruese ishin në vlerat më të larta. Përdorimi i këtyre të trejave, na dha pa-diskutim efekte të kënaqshme në Ιuftën kundër Κ0vidit.

Efeketet post-Κ0vid ishin të v-jellat, humbje e nuhatjes dhe shumë persona kishin shumë g-ërhitje. Receptorët e nuhatjes në mukozë e brendshme të hundës ka lidhje me këtë. Duke qenë se ka qenë pika e parë e kontaktit me Κ0vidin, ato mund të dëmtoheshin dhe neve çfarë bënim në këto raste. Jo vetëm që duhet të çonim në këtë muk0zë mbrojtësa dhe rigjenerues të këtyre fijeve nerv0re të cilën ia atribuam si të thuash heΙikrisumit, livandos dhe barit të bletës, por njëkohësisht donim të bënin edhe zgjerimin e rrugëve re-spirat0re, siç ishe për shembull vaji i dafinës.

Këto janë elementët e përbërësit që dikush mund të spruc0nte duart dhe të th-ith-te ajrin me hundë, ose spruc0nte mas- kën, e vinte në hundë dhe rikthimi i nuhatjes bëhej brenda 7-8 ditësh. /tvklan.al

Leave a Reply