Vjen Lajmi Fundit nga Gjermania, Ja çka pritet të ndodhë prej muajit Maj


Mediat gjermane shkruajnë se Gjermania shpreson të hapë ekonominë deri në fund të muajit maj, e cila po vazhdon që të qëndrojë e mbyllur për shkak të pan’demiseSipas shefit nga kabineti i kancelares gjermane Angela Merkel, HelgeBrown, tha sot se ai ishte “shumë skeptik” në lidhje me udhëtimin për Pashkë.

Por se ai shpresonte që situata të ndryshonte në fund të majit, Theksohet se Merkel dhe guvernatorët e shteteve federale këtë javë zgjatën “bllo’kimin” deri më 28 mars.

Ai shtoi se Gjermania mund të kthehet plotësisht në normalitet nëse imunizimi i popullsisë shkon sipas kursit të dëshiruar. Gjermania është goditur më rendee nga vala e dytë e pan.demise.

Ndërsa sipas kancelares gjermane Vendi është duke e kaluar edhe valeen e tretë të pa/ndemisë, pasi infe’ ksionet kanë sheenuar rritje,ditorja.

Leave a Reply