VIDEO/ Të rinjtë bëjnë aktin heroik në Franсë, kapen раѕ njëri tjetrit dhe bëhen shkallë për të ѕhрëtuar familjen nga zjarri


Një grup të rinjsh në qytetin francez të Nantes po përshëndeten për shp ëtimin e një familjeje nga një zjarr që kishte kapluar një ndërtesë.

Pamjet dramatike i tregojnë ata duke shkallëzuar anën e ndërtesës dhe duke ndihmuar prindërit të shpëtojnë nga banesa e tyre në katin e tretë.

Dyshekët u sollën në këmbët e ndërtesës dhe foshnja gjashtë muajshe e çiftit u hodh në vend të sigurt.

Ajo u dërgua në spital në një gjendje kritike por thuhet se po shërohet, raporton bbc.

Një nga të rinjtë e përfshirë në shpëtim, Tahmid, i tha faqes në internet të Ouest-France se vendimi për të he dhur foshnjën nga ballkoni ishte “zgjidhja e fundit e mundshme” ndërsa tymi dilte nga ndërtesa në rrethin Bottière të Nantes.

Zjarri gjithashtu u përhap në banesa të tjera në ndërtesë dhe zj arr fikësit shpëtuan disa persona të tjerë.

Një peticion në internet që i drejtohet presidentit francez, Emmanuel Macron është nisur gjithashtu, duke bërë thirrje për “nderimin dhe mirënjohje për heronjtë e Bottière”

Leave a Reply