Vetëm Diѕа Ditë Para Një Sulmi Në Zemër..!? 6 Ѕimptomat me te cilat ju paralajmeron truрi juaj. Mos i neglizhoni..!


Parandalimi është më i mirë se kurimi. Ky rregull i thjeshtë vlen për çdo sëmundje dhe është veçanërisht e vlefshme kur simptomat nuk njihen siç duhet.

Ne do të përshkruajmë simptomat vendimtare që mund të ndodhin një muaj (ose edhe më herët) përpara një sul/mi në ze/mër. Ju nuk keni përse të jeni tepër të shqetësuar, por një pjesë e vetëdijes shëndetësore nuk dëmton askënd. Kushtojini vëmendje të madhe në rast se jeni në rrezik. Në fund të artikullit janë listuar disa tregues që shpesh nuk dallohen. 6 simptomat e hershme të një sulmi në zemër

1. Presioni i kraharorit: Shenja më e zakonshme e një sulmi në zemër është ndjenja e presionit të gjoksit ose peshës në gjoks. Ajo shoqërohet me dhimbje të ndryshme, veçanërisht në krahët, shpatullat dhe shpinën. Intensiteti i këtij presioni ndryshon nga një person në tjetrin. Mund të zgjasë disa minuta ose disa orë dhe nuk duhet të injorohet.

2.Vështirësi më frymarrje: Dispnea, ose mungesa e frymëmarrjes, është një ndjenjë e fortë e të mos qenit në gjendje për të marrë frymë thellë. Shpesh ndodh tek burrat dhe gratë deri në 6 muaj para se të pësojnë një atak në zemër. Zakonisht është një shenjë paralajmëruese për gjendjen shëndetësore.Ndjeheni sikur ju nuk mund të merrni ajër mjaftueshëm, marramendje, dhe shkurtesë e frymëmarrjes.

3. Dobësi e trupit: Ndërsa arteriet fillojnë të bllokohen dhe ngushtohen, rrjedhja e gjakut në zemër është ngadalësuar. Muskujt janë dobësuar dhe prandaj ndjeheni shumë të dobët. 4.Marramendje: Shoqëruar me djersitje të ftohta,të vjella, marramendja është një nga shenjat e hershme të një sulmi në zemër. Në fakt, qarkullimi i gjakut në tru është i vështirë. Kjo më pas mund të tregojë fillimin e një sulmi në zemër.

5.Lodhja: Lodhja e pazakontë është një nga simptomat kryesore që tregon një sulm të afërt të zemrës. Gratë kanë më shumë gjasa të raportojnë këtë lloj simptomash sesa burrat. Aktiviteti fizik ose mendor nuk është arsyeja e lodhjes dhe rritet deri në fund të ditës. Kjo simptomë është mjaft e dukshme dhe nuk do të kalojë pa u vënë re. Ndonjëherë është rraskapitëse për të kryer detyra të thjeshta, si rregullimi i shtratit apo të bësh një dush.

6.Simptomat e gripit dhe të ftohjes: Disa njerëz mund të kenë të njëjtat simptoma si gripi ose ftohja e zakonshme. Këto simptoma janë ethe e lartë, dhembjet e trupit, bllokimi i hundës, dhimbja e muskujve dhe dhimbja e fytit. Nëse këto shenja shfaqen kur nuk jeni ftohur ose nuk keni takuar një person që vuan nga këto sëmundje, ato nuk duhet të anashkalohen pasi mund të jenë paralajmrues të një sulmi në zemër.

Parandalimi i një su/lmi në ze/mër: Për të parandaluar shfaqjen e një sulmi në zemër, është e rëndësishme të modifikoni zakone të caktuara të dëmshme të jetesës, siç janë: Pirja e duhanit, Mungesa e aktivitetit fizik, Higjiena e dobët e ushqimit, Stresi, Alko oli dhe droga. Prandaj është e këshillueshme që të kujdeseni që të keni një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar, të praktikoni aktivitet të rregullt fizik, të zvogëloni ose madje të eleminoni duhanin, alk oolin dhe ilaçet, të keni një peshë të shëndetshme dhe të zvogëloni stresin.

Leave a Reply