“Vendet e pasura duhet të hanë vetëm mish sintetik”, çudit Bill Gates me deklaratën e papritur


Miliarderi Bill Gates, ka sugjeruar që njerëzit të konsumojnë mish viçi sintetik. Ai thotë se konsumimi i këtij mishi shmang një kata strofë të mundshme klimatike. Në një intervistë për MIT, themeluesi i “Microsoft” ka kërkuar nga vendet e pasura të kalojnë te “viçi sintetik 100%” në mënyrë që të adresojnë emetimet e gazeve serë që shkaktojnë ndryshimin global të klimës,

Ai ka theksuar se ky ndryshim mund të implementohet vetëm tek vendet e pasura, pasi kosto e mishit sintetik është e lartë për xhepat e shumicës.
“Unë nuk mendoj se 80 vendet më të varfra do të hanë viçi sintetik. Unë mendoj se të gjitha vendet e pasura duhet të kalojnë në 100% viçi sintetik. ”

Sipas studimeve besohet se viçi është një kontribues masiv në emetimet e metanit të fuqishëm të gazit serrë, i cili ka arritur nivelet rekord gjatë korrikut të kaluar.
Sasia e metanit në atmosferë u rrit masivisht midis viteve 2000 dhe 2017, duke çuar në atë që studiuesit besojnë se mund të jetë një rritje e ngrohjes globale deri në katër gradë Celsius, deri në fund të shekullit.

Shkencëtarët paralajmërojnë se njerëzimi është në një prag të rrezikshëm për shkak të ndryshimeve klimatike, e cila pritet të dërgojë në rritje të katastrofave natyrore për shkak të përçarjes ekologjike që do të shkaktonte uri masive dhe migrim.
Gates e përshkroi problemin e bagëtisë si “shumë të vështirë” duke vërejtur se edhe përbërësit që zvogëlojnë emetimet e metanit nuk ishin të mjaftueshëm.

“Njerëzit mund të mësohen me ndryshimin e shijes dhe pretendimi se një mish sintetik nuk shijon, kalon me kohën”, tha Gates.

Leave a Reply