Ulni kolesterolin, permiresoni tretjen dhe hiqni barkun e vearur vetem duke perdorur qepen keshtu


Kolesteroli i lartë është një nga faktorët që ndikon në rrittjen e rreziikuut të sëmunddjevee të zemrës.

Ai mund të mbahet nën kontroll nëpërmjet medikamenteve por edhe ushqyerjes së shëndetshme.

Çfarë Është Kolesteroli?

Kolesteroli është një yndyrë e domosdoshme për çdo qelizë të trupit.

Kolesteroli ndahet në dy kategori: i mirë dhe i kkeq.

Kolesteroli i mirë ndihmon në menaxhimin dhe mbajtjen nën kontroll të atij të kkeq.

Ky i fundit mund të akumulohet në enët e gj akut dhe të rrisë rreziikuun e ishemiisë dhe sëmunddjevee të zemrës.

Kolesteroli i mirë ndihmon në pastrimin e enëve të gj akut dhe transporton yndyrnat e këqqija drejt mëlçisë e cila i shpërbën ato.

Si Të Përdorni Qepën Kundër Kolesterolit

Sipas të dhënave qepa është një perime shumë e mirë për shëndetin, madje ndihmon edhe kundër kolesterolit.

Ajo është e pasur me flavonoiidë të cilët lufttojnnë inflammacionnin dhe qelizat kanncerogjeene.

Studimet kanë treguar se këto flavonoiidë ulin nivelin e kolesterolit të kkeq tek obeezët e rre ziikuar nga sëmunddjet kardiiovaskulaare.

Një nga flavonoiidët më të rëndësishëm tek qepa është kuercetinna.

Ky antioksiidant gjendet jo vetëm tek qepa por edhe shumë fruta dhe perime të tjera.

Kuercetinna gjendet me bollëk edhe tek qepa e kuqe e cila ka aftësi të shkëlqyera për uljen e kolesteerolit të kkeq dhe mirëmbajtjen e atij të mirë.

Për shfrytëzimin e këtyre avantazheve, ekspertët këshillojnë përzierjen e një lugë çaji me lëng qepe me një lugë çaji me mjaltë.

Kjo sasi duhet pirë çdo ditë për disa javë me rradhë.

Kjo kurë konsiderohet një nga më të mirat kundër kolesterolit.

Si Të Përgatisni Lëngun e Qepës

Pasi e lani mirë, qepën duhet ta zieni me gjithë lëkurë në një çajnik për 5 minuta

Sasia e nevojshme është 1 kokërr qepë për 1/2 litër ujë ose 2 kokrra qepë për 1 litër ujë.

Qepën und ta ndani në copa ose ta zieni të plotë.

Pas zierjes, mund të shtoni mjaltë dhe limon për të përmirësuar shijen dhe të pini menjëherë një gotë.

Pjesën e mbetur mund ta ruani në frigorifer dhe ta konsumoni ditën tjetër.

Mund ta pini për rreth 15 ditë dhe ta përsërisni nëse është e nevojshme.

Leave a Reply