Uleni këmbë mbi këmbë, pasi ta lexoni këtë s’do e bëni më


Të gjithë kemi mënyrën tonë të të ulurit, por vetëm sepse ndihemi rehat nuk do të thotë se në të vërtetë një pozicion i caktuar është i mirë për ne.

Të ulesh me këmbë të kryqëzuara, mund të ketë shumë efekte negative tek ne, dhe duhet ta ndalojmë këtë. Është e rëndësishme të mësojmë të qëndrojmë ulur drejt gjatë gjithë kohës, sipas një studimi të publikuar në gazetën “health line”.

Ja pse duhet shmangur kryqëzimi i këmbëve.

Kur uleni me këmbë të kryqëzuara për periudha të gjata kohore, mund të shkaktohet një gjendje e quajtur paralizë nervore. Gjatë tij, ju bëheni të paaftë për të ngritur këmbën, kjo mund të shkaktojë mpirje në muskuj.

Mund të dëmtojë posturën

Sipas këtij studimi, ulja me këmbë të kryqëzuara për më shumë se 3 orë në ditë mund të shkaktojë përkulje të shpatullave dhe legenit, dhe mund ta zhvendosë kokën më përpara. Mund të dëmtojë edhe shtyllën kurrizore.

Mund të shkaktojë dhimbje në nyje

Kryqëzimi i këmbëve nuk është i keq vetëm për posturën, por gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje në nyje. Mund të dëmtojë qafën, legenin, pjesën e poshtme të shpinës dhe gjunjët. Dhe veçanërisht duhet të shmangni kryqëzimin e këmbëve nëse tashmë keni dhimbje në gju.

Mund të shkaktojë ënjtje të kyçit të këmbës gjatë shtatzënisë

Shmangni kryqëzimin e këmbëve gjatë shtatzënisë, Është plotësisht e sigurt për foshnjën, por mund të shkaktojë ënjtje të kyçit dhe ngërçeve të këmbëve. Nëse përjetoni ndonjë nga këto efekte, provoni të uleni me të dy këmbët në dysheme ose t’i ngrini ato.

Mund të shkaktojë presion të lartë të gjakut

Sipas këtij studimi, kryqëzimi i këmbëve në nivelin e gjurit rrit ndjeshëm presionin e gjakut. Është konfirmuar gjithashtu se nuk kishte ndonjë rritje të presionit të gjakut kur kryqëzoheshin këmbët tek kyçet. Sidoqoftë, këshillohet të shmangni kryqëzimin e këmbëve nëse jeni person me presion të lartë të gjakut.

Leave a Reply