Uji me klor i piѕhinëѕ “mund të νrаѕë K0R0NA νiruѕin në 30 sekonda”


Uji i pishinës mund të mposht vi rusin C0VID në vetëm 30 sekonda në kushtet e duhura, ka zbuluar një studim i ri i virologëve në Imperial College London.

Gjetjet, të cilat u porositën nga Water Babies dhe Swim England, sugjerojnë se rreziku i transmetimit të co rona virusit në ujin e pishinave është tepër i ulët.

Virologët studiuan ndikimin e përqendrimeve të ndryshme të klorit në ujë në vir usin SARS-CoV-2, shkruan thesun.

Hulumtimi përcaktoi se 1.5mg për litër klor me një pH ndërmjet 7-7.2, zvogëloi infeksionin e virusit me më shumë se 1000 herë brenda 30 sekondave.

Testet e mëtejshme duke përdorur përqendrime të ndryshme të klorit dhe niveleve të pH arritën në përfundimin se klori është më efektiv me një nivel të ulët pehashi.

Këto zbulime sugjerojnë se rreΖiku i transmetimit nga uji i pishinës është i ulët. Provohet se pishinat mund të jenë mjedise të sigurta nëse merren masat e duhura

Leave a Reply