U “harrua” në Нënë рër 21 orë, ndērron jetē një nga аѕtronautët e Apollo 11

Astronauti amerikan, Michael Collins një nga tre anëtarët e ekuipazhit të misionit të parë me njerëz në Hënë, Apollo 11 më 1969 ka ndërruar jetë në moshën 90 vjeçare. Ai vd iq pas një beteje me sëmundjen e kan cerit. Collins kishte qëndruar në modulin komandues të Apollo 11 në orbitën hënore ndërsa kolegët e tij, Neil Armstrong dhe Buzz Aldrin ecnin në Hënë.

Ai shpesh është përshkruar si astronaut “i harruar” në misionin historik, teksa qëndronte vetëm për më shumë se 21 orë teksa drejtonte modulin e komandës dhe hum bte kontaktin me agjencinë hapësinore amerikane NASA sa herë që anija kalonte në anën e errët të hënës. Collins lindi në Itali më 31 tetor 1930. Ai filloi si një pilot provë i Forcës Ajrore, para se të zgjidhej për programin e astronautëve të NASA-s në 1964. Misioni Apollo 11 ishte fluturimi i tij i dytë, dhe i fundit në hapësirë.

Leave a Reply