U dhemb shpatulla here pas here? Ky problem tregon se ky organ nuk po funksionon ashtu sic duhet


Trupi ynë funksionon në mënyra të çuditshme, çdo dhimbje sinjalizon diçka.
Një studim, të cilit i referohet AgroWeb.org ka zbuluar një lidhje mes faktorëve të rrez ikut për shfaqjen e sëm undjeve të zemrës dhe dhimbjet apo problemet me shpatullën.

Ekspertët shpjeguan se faktorët e rrez ikut për sëm. undjet e zemrës përfshijnë: kolesterolin e lartë, tensionin e lartë të gja kut dhe diabetit, transmeton lajmi.net.
Ndërkohë tek problemet me shpatullën ata përfshinë dhimbjet, tendosjet, kontraktimet muskulore e të tjerë.
Shkencëtarët ekzaminuan të dhënat e 1,226 njerëzve që kryejnë punë të rënda sidomos në prodhimin e mobiljeve apo sendeve të tjera të përdorimit të përditshëm.

Përgjatë gjithë kohëzgjatjes së studimit, ekspertët analizuan lëvizjet e pjesëmarrësve.

Këtu përfshihet tërheqja, shtyrja, rrotullimi i sendeve apo pajisjeve.
Matjet u bënë duke u bazuar tek intensiteti dhe vështirësia e këtyre detyrave.
Ekspertët thonë se nuk është ende e qartë mënyra si funksionon lidhja mes zemrës dhe shpatullës.
Megjithatë, ata dyshojnë se kjo lidhje ndikohet fort nga qarkullimi i gja kut dhe pen gesat që has ai.

Zgjidhjet Kundër Dhimbjes Së Shpatullës

Njerëzit që preken më shumë nga dhimbjet e shpatullës janë ata që kryejnë aktivitete të rënda.

Ekspertët rekomandojnë që dhimbjet e shpatullës mund të zbuten ose shuhen nëpërmjet med ikamenteve kundër inflamacionit.

Këtu përfshihet aspirina dhe ibupr ofeni.

Kompresat e ftohta janë një tjetër mënyrë për të ulur enjtjen në shpatull dhe mpirë dhimbjen.
Kompresat e ftohta duhen mbajtur për 20 minuta dhe deri në 5 herë në ditë.

Terapia e nxehtë nga ana tjetër ndihmon të qetësojë muskujt dhe shpatullën.

Në farmaci ose me këshillën e mjekut ju mund të përdorni edhe med ikamente për qetësimin e muskujve.
Megjithatë këto shkaktojnë dro bi tje dhe duhen shoqëruar me pushim të plotë./syri.net

Leave a Reply