U dalin rrobat palarë nga lavatriçja edhe pse harxhoni shumë për detergjentë, duhet të pastroni mykun e lavatriçes


Pavarësisht kujdesit të tepruar që mund të tregoni, serish pajisjet tuaja mund të bëhen fare lehtë vatra mukoze.

Mos i bëni më këto gabime kur të fusni sërish rrobat në lavatrice/ S’e keni idenë e dëmit që po bëni

Të gjithë personat që kanë një lavatriçe në shtëpi me siguri një herë në jetë kanë përjetuar mykun që ajo zë gjatë përdorimit.

Myku është një masë që zakonisht krijohet në sipërfaqet e lagura dhe të mbyllura. Pavarësisht kujdesit të tepruar që mund të tregoni serish pajisjet tuaja mund të bëhen fare lehtë vatra mukoze.

Duke qenë një hapësirë e mbyllur dhe e lagësht lavatriçja është ambienti perfekt për krijimin e mykut. Ky mund të kthehet në një problem të vërtetë pasi shkakton aroma të këqija dhe mund të jetë toksik për trupin.

Ta eli minosh zakonisht është e vështirë dhe e lodhshme, por ne kemi një mënyrë shumë natyrale se si mund të shpë toni prej tij.

Vetëm me dy përbërës natyralë mund ta largoni menjëherë mykun nga lavatriçja juaj. Ndiqni hap pas hapi këshillat për të hequr këtë problem nga shtëpia.

Përbërësit. 1 gotë uthull të bardhë. 1 lugë gjelle sodë buke. Si të veproni.

Lavatriçja duhet të jete e zbrazur gjatë realizimit të këtij pastrimi. Hidhni uthullën dhe sodën e bukës tek vendi ku hidhni detergjentin e rrobave. Ndizni lavatriçen tuaj dhe bëni një larje me 60 gradë me lavatriçen bosh për të paktën 15 minuta.

Më pas ndalojeni procesin e larjes për një orë. Pasi t’a keni mbaruar këtë procedurë, vendoseni lavatriçen në opsionin për të përfunduar larjen.

Uthulla e mollës dhe soda e bukës kanë veti dezinf. ektuese dhe shkrijnë to ksinat. Kjo mënyrë do të largojë mykun nga lavatriçja juaj dhe do të përmirësojë funksionimin e saj.

Leave a Reply