U abu-zua se-ksuaIisht kur ishte 5 vjeç, historia e vështirë e Tony-t që u dashurua me mjekun kardioIog/ VlDEO


Tony Selimi është një shqiptar nga Gostivari i Maqedonisë së Veriut, i cili po korr su-kses në Europë dhe SHBA me konsultimet, trajnimet, librat dhe dokumentaret e tij. Ai është ekspert i sjelljes, inteligjencës emocionale dhe psikologjisë së suksesit të biznesit.

Megjithatë Selimi ka një histori shumë të vështirë dhe frymëzuese. Në emisionin “Rudina” në Tv Klan, dy vite më parë ai rrëfeu se përveç bulli-zmit ndaj tij, ai është abu-zuar se-ksuaIisht kur ka qenë fëmijë. Ai ka treguar mes l0tësh se kush ishte personi i parë të cilit i tregoi për këtë përvojë të hi-dhur të jeettës.

“Në moshën pesë deri gjashtëvjeçare. Personi ka qenë, personi që prindërit e mi i kanë besuar më së tepërmi. Personi që ka punuar tek restorantet e prindërve të mi. Unë e kam shkruar se si vjen shkalla e abu-ziv-itetit dhe manipuIimit të fë-mijës në atë moshë. Kjo nuk ka qenë në vëmendjen e prindërve të mi. Shumë gjëra ndodhin, prindërit nuk i dinë. Unë e kam shkruar që prindërit, nënat, baballarët, por edhe fëmijët të kenë një zë në atë moshë. Pr0blemi tek ne është se shumica e prindërve besojnë se dinë më shumë se fëmijët. Nuk u japin fëmijëve një liri, që t’u tregojë prindërve një tr-aumë në të cilën ata që në atë moment mund ta kapin”,- ka treguar Tony.

Ai tha se prindërve këtë gjë ua ka treguar shumë vonë. “Pa marrë parasysh je mashkull ose femër, një tr-aumë se-ksuaIe në një moshë shumë të vogël ti jeton jo vetëm me fr-ikë, por edhe turp shumë të madh. Ke frikë të tregosh realitetin e vetes sate, për shkak se vlerat shqiptare janë të forta. Kur je me një familje tradicionale, fr-ika është edhe më e tepërt se tradicioni. Ti rritesh me atë fr-ikë derisa prej nesh bëjnë trajnime, bëjnë gjëra që ta shërojnë vetveten.

Në moshën 28-vjeçare ka ndodhur që unë e kam bllokuar vetvetiu këtë ngjarje. Tr-upi i njeriut e ka masën që t’i bllokojë kujtimet që e Iënd0jnë më së tepërmi. E vazhdon jetën, por e di që diçka nuk shkon. Ab-uzi-viteti që ndodhi në Iuftë, kur isha rrugëve të Londrës ose kur shihja një fëmijë që prindërit e ab-uz0nin unë isha në an-kth dhe tepër i ash-për. E pyesja veten prej nga më vjen. Në punën e parë në Amerikë takova një njeri në rrjetet sociale. Më shikoi në sy dhe tha “nuk të shes diçka, por je një njeri që ke një dhi-mbje shumë të madhe”. Më pyeti “a dëshiron ta dish këtë gjë”. Po i thashë. Më çoi në një udhëtim shpirtëror dhe hi-pno-tera-pi-st dhe i pashë kujtimet e asaj gjëje sikur të shoh ty. Isha i pavetëdijshëm në atë moment ndërsa ai ishte duke incizuar me kaseta.

Kur u ktheva isha me djersë. Më tha “ti ke një tr-aumë, ama këtë dëgjoje me një njeri që i beson dhe është familjar”. Kam shkuar direkt në Zvicër. Kam motrën e madhe atje. Është e para që në moshën 28-vjeçare i kam hapur zemrën”, është shprehur ai.

Në një lidhje me Skype sot me “Rudina”, Tony tregoi se është më i lumtur se asnjëherë. Ai ka prezantuar partnerin e tij Todorche Stamenov, kardi0log në Londër, me të cilin kanë kurorëzuar dashurinë e tyre në fejesë. Tony ka treguar si është njohur me partnerin e tij dhe jetën e lumtur që ka me të.

Tony Selimi: Ne u njohëm në vitin 2015, unë isha në dasmën e nipit tim nga Zvicra në Maqedoni dhe në javë e parë të këtij momenti të jetës sime, unë isha në Ohër me nipërit dhe mbesat e mia. Gjatë kësaj kohe u njoftuam përmes rrjeteve sociale dhe filluam të bisedojmë. Takimi ndodhi pa dasmës në Shkup.

Tony dhe Todorche kanë realizuar një klip në Karaibe duke zyrtarizuar kështu dhe lidhjen e tyre të dashurisë.

Rudina Magjistari: Pse ratë në dashuri me njëri-tjetrin?

Tony Selimi: Së pari kur u njohëm në Shkup ishte një moment i pabesueshëm. Për shkak se unë punoj dhe me botën shpirtërore, shëroj njerëz. Në momentin që u takuam shpirti i nënës së Todorche që kishte ndë-rruar jeettë para 8 muajve ishte prezent afër meje dhe fillova të dëgjoj mesazhet e shpirtit të nënës së tij dhe kjo krijoi nje shok të madh tej Todorche sepse trurin e ka nga ana e shkencës dhe jo nga ana shpirtërore. Në ato momente një njeri tepër konfident, u bë një fë-mijë i vogël që filloi të qa-nte për shkak se kohën kur u takuam, ai ishte në em0cione të vd-ek-jes së nënës.

Leave a Reply