Turqia sot përgatitet për karantinë të plotë për ѕhkak të rritjeѕ së raѕteve me К0VID

Turqia përgatitet për të hyrë në bllokimin e saj të parë të pandemisë, për të frenuar një rritje të in feksioneve dhe vde kjeve.

Pas një periudhe të dytë të kufizimeve që filluan nëntorin e kaluar, numri i rasteve ditore ra në rreth 6000 në mes të shkurtit, por sapo qeveria filloi të lehtësonte kufizimet në mars, një valë e re goditi Turqinë.

Qeveria më pas vendos përsëri kufizime në fillim të prillit, por nuk ishin të mjaftueshme për të frenuar përhapjen e inf eksioneve.

Në kulmin e saj në prill, kishte më shumë se 60 mijë raste të reja në ditë dhe më shumë se 300 vd ekje.

Sipas kritikëve, qeveria hoqi kufizimet shumë herët dhe procesi i va ksinimit nuk ka qenë mjaft i shpejtë. Më shumë se 22 milion njerëz janë va ksinuar deri më tani në vendin me 82 milionë banorë.

Turqia kryesisht përdor vaksinën kineze Sinovac, si dhe më pak të Pfizer-Biontech.

Vitin e kaluar, Turqia u pa si një histori suksesi për veprimin e saj të hershëm luftarak dhe madje u vlerësua nga OBSH.

Një vit më pas, është ndër vendet më të prekura nga C0vid, me shkallën më të lartë të in feksionit në Evropë.

Presidenti turk Erdogan ka njoftuar një bllokim të plotë efektiv nga ora 19:00 e së enjtes deri më 17 maj.

Njerëzit do të duhet të qëndrojnë në shtëpi përveç udhëtimeve thelbësore të pazarit dhe trajtimit urgjent mjekësor.

Të gjitha udhëtimet midis qyteteve do të kërkojnë miratimin zyrtar.

Shkollat ​​do të mb yllen dhe do të vendosen kufij të rreptë të kapacitetit për përdoruesit e transportit publik.

Shitjet e alkoolit po kufizohen, ndërsa disa biznese përjashtohen nga kufizimet e reja.

Leave a Reply