Treshja e baballarëve gay “në Iuftë” me Gjykatën, nuk u njihnin prindërimin për fëmijët


Njihuni me Ian Jenkins dhe partnerët e tij, Alan dhe Jeremy. Ata janë një “treshe”: një marrëdhënie poliamorike që përfshin tre persona. Dhe pas një beteje gjyqësore të komplikuar për t’u bërë prindër të ligjshëm, treshja po rrit dy fëmijë të vegjël në Kaliforninë Jugore. Ata janë pjesë e një familje unike dhe shumë moderne që përfshin tre baballarë.

Në një libër të ri, ” Tre baballarët dhe një foshnjë “, Jenkins tregon kërkimin e tyre për dhurues të mundshëm të vezëve dhe një luftë për të ndryshuar një sistem mjekësor dhe ligjor të drejtuar drejt çifteve heteros eksuale. Të tre burrat kanë qenë të gjithë së bashku për më shumë se tetë vjet. Jenkins thotë se ata luftuan për të marrë të tre emrat e tyre të shënuar në çertifikatat e lindjes për të mbrojtur të drejtat e tyre prindërore dhe të drejtat e fëmijëve. Procesi ishte rraskapitës.

Gjatë muajve të ardhshëm Jenkins thotë se familja shpenzoi gati 121,000 dollarë në kontrata, pagesa ligjore, procedura mjekësore dhe teste për “të lindurit” e tyre.

Burimi: CNN | Përktheu dhe Përshtati: JOQ ALBANIA

Leave a Reply