Tregoni Кujdes! Çfarë i ndodh Ζemrës 4 Ditët e para pas Κalimit në Orën Verore…!!


Duke lëvizur orën një orë përpara, koha e kursimit të ditës fillon natën nga e shtuna në të diel. Llogaritja e kohës së verës në vitin 2021 ka filluar më 28 mars në orën 2 duke lëvizur një orë përpara, koha në orën 2 llogaritet si ora 3.

Duke kaluar në kohën e dritës së diellit, dielli do të lindë më vonë, por gjithashtu do të perëndojë më vonë, prandaj ditët do të kenë më pak dritë në mëngjes dhe më shumë dritë në pasdite. Në BE, debati për heqjen e procedurës së ndërrimit të orës ka vazhduar për shumë vite, por ende nuk dihet kur do të ndodhë me të vërtetë.

Një studim nga Universiteti i Kolorados tregoi se në periudhën menjëherë pas ndërrimit të orës, spitaIet regjistruan një rritje deri në 25 për qind të numrit të pa-ci-entëve me suIme në zemër. Studimi suedez, i cili përfshin një periudhë prej njëzet vjetësh, tregoi një rritje në numrin e inf-arkteve të mi0kardit në javën pas ndërrimit të orës, e cila është më e theksuar nga e hëna në të mërkurë dhe ka më shumë gra në mesin e vi-kt-imave me suIm në zemër, shkruan KP.

Humbja e një ore gjumë për shkak të lëvizjes së akrepave përpara mund të jetë e rrez- ikshme për ata që tashmë janë në rrez- ik të rritur të suImit në zemër sepse ndikon në ritmin cir-kadian të trupit që kontrollon lirimin e disa h0rmoneve që ndikojnë në gj-endjen shpirtërore, u-rinë dhe dëshirën për të fjetur. Kur ky ritëm biologjik ditor në të cilin trupi është mësuar “hidhet nga pista” në vetëm një orë, trupi vëren një ndryshim dhe mund t’i përgjigjet dh-imbjes së shtuar, veçanërisht me “grumbull” dhe dh-imbje koke në njërën anë të kokës. Për të lehtësuar efektet e pakëndshme të lëvizjes së orës, ju mund të futni kohën e dritës së ditës gradualisht, në episode duke shkuar në shtrat disa ditë para se ta lëvizni orën 15 minuta më herët se zakonisht.

Leave a Reply