Tragjédȉ në Shqipëri, 4-ish futbollistë të njëjtit qytet ndahen nga jeta sot, me pak orë diferencë


Ditë zie për sportin e Shijakut, teksa në 24 orët e fundit janë ndarë nga jeetta 4 ish-futbollistë të ekipit të Erzenit. Bëhet fjalë për 95 vjeçarin Sabri Peqinin, për 85 vjeçarin Enver Drita, për 82 vjeçarin Hysen Varosi, dhe për 75 vjeçarin Lulzim Alia.

Të gjithë këta kanëe qenë ish-futbollistë dhe ish-drejtues në skuadrën e Erzenit , duke lënë pas shumë dh_imbje për këtë qytet. “Një ditë me pëmasat e dhi_mbjes dhe tri_sht_imit për futbollin e njohur të “Erzenit” të Shijakut. E shtunë, 13 mars 2021. Brenda pak orësh njëri nga tjetri, largohen nga jeetta përmes dhi_mbjes dhe l0tëve katër figura, katër miq e shokë, katër kapituj ndikues në ecurinë dhe zhvillimin e futbollit shijakas.

Sabri Peqini, figurë qendrore i futbollit kombëtar. Luajti dhe drejtoi në vite “Erzenin”. Më pas “Labinotin” e Elbasanit dhe “Dinamon”. Futbollist i kombëtares shqiptare. 95 vjeç. Enver Drita, 85 vjeç. Nga futbollistët emblematikë të “Erzenit”. Teknik, fantazist, nxitës i traditave më të mira të futbollit të trevës së Shijakut.

Hysen Varosi, 82 vjeç. Si futbollist mbrojti portën e “Erzenit”, duke ia lënë stafetën Laknorit me shokë. Por ndërtoi historinë si gazetar i flaktë i “Erzenit”. Ai nuk do të harrohet kurrë këtu. Pasioni i tij nuk mund të konkurohet. Lulzim Alia, 75 vjeç. Luajti futboll, por la gjurmë si trajner, duke mbetur deri në fund një figurë simpatike dhe e dashur për sportëdashësit shijakas.

E kam ndjekur shumë sportin shijakas, veçanërisht futbollin dhe volejbollin. Kam shkruar e komentuar. Jam pjesë e traditës në historinë e shkrimit dhe komentit për Shijakun, por mbeta edhe një mik entuziast i të katërt figurave të spikatura të futbollit me shumë tradita të “Erzenit”, që na breng0sën me largimin nga jeetta.

Rast shumë i rrallë, që brenda pak orësh të ndjekin njëri tjetrin drejt parajsës katër të mirenjohur të një klubi, të një qyteti. Nuk më mbetet gjë tjetër, veçse të shpreh ngushëllimet më të prek_shme të miat për familjet dhe të afërmit të miqve dhe shokëve tanë, që tashmë do të na mbeten përjetësisht në mem”rie.

Dheu i lehtë!
Me shumë dhi_mbje“, shkruan faqja “Erzeni”.

Leave a Reply