Të dielën kthehet ora verore, do të flemë një orë më pak por ditët e gjata do na bëjnë të mendojmë për verën


Në natën mes të shtunës 27 mars dhe të dielës 28, në orën 2 të mëngjesit, duhet të lëvizim para akrepat e orës, me orës 2 dhe 3 të mëngjesit kthehet ora verore, e cila do na ‘vjedhë’ një orë gjumë, por do na ‘dhurojë’ me shumë dritë në mbrëmje.
Orari veror do të vazhdojë deri në 31 tetor, kur do të kthehet ora diellore. Asnjë nuk ndryshon në vend, pavarësisht fakti që Parlamenti Europian ka miratuar propozimin për heqjen e orës verore duke nisur nga 2021.

Nga fundi i marsit deri në fund të tetorit ora verore do të jetë në formën që njohim

Leave a Reply