Specialisti i njohur Japonez : Secili nga ju duhet ta bej kete cdo mengjes dhe per 10 sekonda do te mesoj nese eshte i prekur apo jo


Një doktor dhe fizikant Japonez na jep një këshillë se si të parandalojmë koronavirusin dhe një mënyrë për të zbuluar vetë, nëse mund të jemi prekur apo jo.

Tashmë që të gjithë i dimë shenjat e koronavirusit dhe se pas sa ditësh shfaqën ato. Ajo që nuk dimë është se si ta zbulojmë që ne jemi prekur nga ky vir. us.

Këtë gjë na i tregon një doktor dhe fizikant japonez dhe është shumë e thjeshtë.

“Çdo mëngjes merr frymë thellë dhe mbaje për më shumë se 10 sekonda. Nëse arrin të mbash frymën pa u kollitur dhe pa përjetuar shqetësime, si shtrëngim në kraharor dhe gjendje ankthioze, tregon se nuk je i prekur nga fibroza dhe nuk ka indikacione për koronavirus. Këtë duhet ta bësh çdo mëngjes në një ambient me ajër të pastër.

Mjeku gjithashtu këshillon të gjithë që të përpiqen të mbajnë fytin të lagësht. Duhet të pini ujë çdo 15 minuta. Nëse vi.rusi futet në gojë, duke pirë ujë apo çfarëdo lloj lëngu tjetër, ndihmon që të kalojë nga ezofagu në stomak.

Nëse nuk pi ujë mjaftueshëm dhe rregullisht, virusi mund të futet nga ajri përmes rrugëve të frymëmarrjes dhe të prekë mushkërinë, që do të thotë rre.zik.

Leave a Reply