Simрtomat e reja të K0VlD që janë ndryshe nga ato klaѕiket


Me rritjen e mutacioneve të ndryshme të ko ronavi rusit dhe listën gjithnjë e më të zgjeruar të simptomave Co vid, është bërë gjithnjë e më e rëndësishme të qëndroni vigjilent dhe të vetëdijshëm jo vetëm për simptomat e rënda, por edhe ato të lehta dhe të pazakonta të SARs-COV-2.

Thënë kjo, raportet e fundit përsëri sugjerojnë shtatë simptoma të reja të Co vid, që ndryshojnë nga 3 simptomat më të zakonshme, duke filluar nga ethet, kolla e thatë e deri te humbja e nuhatjes dhe shijes.

Tre simptoma klasike të Co vid

Që nga shpërthimi i ko ronavi rusit të ri, tre simptomat më të zakonshme dhe klasike të Co vid, sipas Shërbimeve Shëndetësore Kombëtare, mbeten ethet, kolla e vazhdueshme, humbja e nuhatjes dhe shijes.

Sipas aplikacionit Co vid Symptom Study, temperatura e trupit tuaj mund t’ju ndihmojë të dalloni nëse jeni infektuar nga vi rusi apo jo. Nëse temperatura e trupit tuaj është më e nxehtë se temperatura e zakonshme e trupit, mund të jetë shenjë treguese e Co vid.

Shtatë shenja të tjera të kor onav irusit

Teksa njerëzit janë tashmë të vetëdijshëm për simptomat më të zakonshme të Co vid, ekspertët sugjerojnë një vështrim më të gjerë në spektrin e sëmundjeve të shkaktuara nga sëmundja vdekjeprurëse.

Zyrtarët lokalë të shëndetit në Warrington, Cheshire në Mbretërinë e Bashkuar, kanë renditur një grup të simptomave të reja të Co vid, të cilat janë:

– Dhimbje të fytit

– Dhimbje të muskujve dhe dhimbje të kyçeve

– Diarre

– Konjunktiviti

Ndërsa simptomat e Co vid ngjajnë me simptomat e ftohjes së zakonshme ose alergjive të tjera, është e rëndësishme që të bëni vetë testin sa më shpejt nëse shfaqni ndonjë shenjë të virusit. Derisa të merrni përgjigjet tuaja, duhet të qëndroni të izoluar, në mënyrë që të mos përhapni ko ronavir usin. Gjithashtu deri në momentin që nuk keni marrë rezultatin e testit, mos lejoni asnjë vizitor dhe shmangni tubimet publike.

Nëse rezultoni pozitiv me Co vid dhe keni simptoma të lehta, atëherë mund ta trajtoni atë në shtëpi. Në rast të temperaturës së lartë, mos harroni të pini shumë lëngje dhe të pushoni sa më mirë.

Ndërsa në rast se simptomat përkeqësohen dhe përjetoni komplikime të rënda shëndetësore, kërkoni ndihmë mjekësore dhe vizitoni një spital menjëherë.

Leave a Reply