Sikur të kishit ditur vlerat e saj shëndetsore, e gjithë mosha mbi 40 vjecë do të shpëtonte nga një pro/blem tepër i madhë


Për qetësimin e nervave, për zbutjen e dhi. mbjeve, për heqjen e fryrjeve, për pastrimin e gja. kut, majdanozi paraqet zgjidhjen e duhur.

Mjekët e mjekësisë popullore e sugjerojnë si il. aç kundër vi.ruseve, sëm. undjeve të veshkave, sëm. undjet e trakteve urinare, inflamacionin e syve, diabetin, kaf. shimet nga insektet.

Dihet fakti se edhe më përtypjen e majdanozit hiqet aroma e ke. qe nga goja, e këtu dobi ofrojnë gjethet, rrënja dhe farat.

Majdanozi nuk ka vlerë të lartë kalorike, por është e pasur edhe me minerale dhe vitamina, që e përfshin në ushqimet me cilësi të lartë. Pas kaçes dhe boronicave, gjethja e majdanozit përmban më së shumti vitamina C.

Në 100 gramë gjenden madje rreth 170 miligramë të kësaj vitamine. Po ashtu, përmban edhe provitamina A, vitamina të grupit B, derisa përmban edhe vitaminën e rrallë vitaminën B12, që është shumë me rëndësi për krijimin e qelizave të kuqe të gja. kut.

Për sa ju përket mineraleve, më shumë përmban hekur, kalcium, mangan, magnez e bakër. Më së miri është të konsumohet në gjendje të freskët, sepse vetëm kështu ruhet vlerat e tij shëruese.

Leave a Reply