Si Të Kujdeseni Për Veten Nëse Keni Ѕímрtоma Të Lehta Të K0VlD-19


Lajmi i mirë në situatën e paprece_dentë ku ndodhemi është se 80 përqind e rasteve të njerëzve të p-rekur nga K0vid kanë pasur simp-toma të një intensiteti mesatar, që do të thotë se për një pjesë të mirë të njerëzve, simp-tomat kalohen lehtë në kushtet e shtëpisë.

Në kushtet kur na duket sikur nuk kemi asgjë nën kontroll, e mira e të mirave sipas ekspertëve që të secili prej nesh të formulojë një plan veprimi për një skenar të mundshëm.

Formulo Një Plan Veprimi
Përpilimi i një plani veprimi në rast se p-rekeni nga K0vid, është i një rëndësie të veçantë, thuajse jetësore. Në përpilimin e këtij plani veprimi, është e nevojshme të përfshini:

Listën e kontakteve të urgj-encës
Furnizimin me ushqime dhe artikujt e higjenës e të shtëpisë për dy deri në 4 javë
IIaçe, term0metër, vitamina, minerale.
Tek ushqimet, duhet të siguroheni që të blini:

Oriz, Makarona, Perime të konservuara ose të ngrira, Fruta të thata por edhe të freskëta, Perime të freskëta, Ujë, Mjaltë për kollën, Xhenxhefil për kollën dhe imunitetin, Barnat e Nevojshme

Në rastin e iIaçeve, duhet të siguroheni që të parace-tamolë dhe tretësirat kundër g-ripit që kanë gjithashtu përmbajtje të tillë.

Nëse jeni azma-tikë ose vu-ani nga së-mundje të tjera, duhet të siguroheni që të keni mjaftueshëm iIaçe për të mbuluar nevojat tuaja deri në sh-ërim të plotë.

Sup-lementët
Zinku është një nga mineralet më të mira për organizmin. Pavarësisht mungesës së studimeve shkencore, zinku së fundmi ka marrë shumë vëmendje në be-tejën kundër simp-tomave të K0vid.

Ai rekomandohet të merret kryesisht në formën e karameleve kundër të ftohurës disa herë në ditë. Vitamina C është e një rëndësie të veçantë sepse mbështet aktivitetin e qel-izave të sistemit imunitar.

Veç frutave, këtë vitaminë e gjeni edhe tek xhenxhefili i cili funksionon kundër virozave normale por edhe fuqizon imunitetin dhe qetëson stomakun.
Termometri
Termometri nuk duhet të mungojë në shtëpinë tuaj, sepse duhet të masni temperaturën dy herë në ditë.

Përveç këtyre gjërave thelbësore, sigurohuni që të keni mjaftueshëm doreza, maska, kartpeceta, solucione pastrimi dhe disinfektimi të shtëpisë, çarçafë dhe ndërresa, të cilat në rast inf-eks-ioni, duhet që jo vetëm t’i ndërroni shpesh por edhe t’i lani./AgroWeb.org

Leave a Reply