Si është e mundur kjo/ Në këtë vend të botës qentë janë bërë ngjyrë blu: Nuk e shpjegon dot njeri pse ka ndodhur


Një grup qensh me gëzof blu janë fotografuar në qytetin rus Dzerzhinsk, 230 milje në lindje të Moskës.

Pasi pamjet u bënë virale, shumë njerëz hodhën dyshime se qentë e kishin marrë një ngjyrë të tillë për shkak të një fabrike kimikatesh në zonë.

Sipas medias së huaj, qentë u pikasën pranë një fabrike që prodhonte pleksiglas dhe acid hidrokyanik para se të falimentonte në vitin 2015.

Ish-menaxheri i fabrikës së falimentimit Andrey Mislivets i ka thënë agjencisë së lajmeve RIA se qentë endeshin shpesh në zonë dhe se sulfati i bakrit me shkëlqim blu, të cilit kafshët mund të jenë ekspozuar, ishte ruajtur në vendin e fabrikës së papërdorur.

Fotografitë, të cilat u shpërndanë në faqen e internetit të rrjeteve sociale VK dhe u raportuan nga mediat ruse, ngjallën shqetësim në lidhje me gjendjen shëndetësore të kafshëve.

Autoritetet në qytet negociuan me kompaninë petrokimike Orgsteklo për të hyrë në mjediset e fabrikës. Shtatë qen u dërguan më vonë në spitalin veterinar për ekzaminim.

Leave a Reply