Shmangni marrjen e këtyre ilaçeve para se të bëni vakѕinën e K0VIDI-t, ulet numri i…


A merrni ndonjë lloj ilaçesh anti-inflamatore jo-steroide (NSAID) të tilla si ibuprofen (një nga ilaçet e zakonshme për Artritin) ose acetaminofen (ky ilaç zakonisht merret për trajtimin e etheve dhe dhimbjeve)? Prisni, duhet të ndërprisni marrjen e tyre para se të merrni va ksinën e ko ronavi rusit.

Këto ilaçe pa recetë mund të ndryshojnë veprimet e va ksinave të koronavirusit dhe mund të bëjnë më pak efektive vak sinën. Këto zakonisht përdoren për të trajtuar inflamacionin, dhimbje koke normale, periudha të dh imbshme dhe gjithashtu grip.

Pse nuk duhet t’i merrni këto ilaçe para se të bëni va ksinën?

Këto ilaçe lehtësisht të disponueshëm mund të pengojnë sistemin e imunitetit të trupit tuaj dhe kështu mund të ndryshojnë efikasitetin e vaks inës. Duhet kohë që trupi juaj të krijojë mbrojtje pasi të marrë vaksinën. Kështu kur merrni ilaçe anti-inflamatore të tilla si ibuprofen ose acetaminophen para se të bëni vak sinën, ju zvogëloni efikasitetin e va ksinës nga prodhimi i numrit të kërkuar të antitrupave.

Sipas ekspertëve, këto lloje të ilaçeve pa recetë shtypin përgjigjen imune në trupin tuaj dhe kur ju jepet va ksina kundër ko ronavi rusit, krijoni antitrupa më pak efektivë. Ekspertët e shëndetit thonë se duhet të shmanget marrja e të gjitha ilaçeve nën grupin NSAID para dhe pas marrjes së vak sinës së ko ronav irusit.

Sidoqoftë, mund të merret paracetamol për të ulur ethet dhe dhimbjen e trupit. Është një ilaç analgjezik dhe antipiretik dhe mund të merret pas marrjes së vaksinës së ko ronavi rusit.

Si funksionon një v aksinë K0VID?

Kur një personi merr vak sinën e ko ronavi rusit, e cila përmban materiale mARN nga virusi që shkakton K0VID, ai kalon udhëzime tek qelizat për të krijuar një proteinë të padëmshme që është unike për vi rusin. Pastaj qelizat bëjnë kopje të proteinës e cila shkatërron materialin gjenetik nga vaksina. /tvklan.al

Leave a Reply