Shkenca thotë se nënat janë më të lumtura kur fëmijët shkojnë në shtrat herët


Shumë gra ankohen që fëmijët e tyre që mezi flenë, po u lënë shumë pak kohë për veten dhe gjërat e tjera.

Tani shkenca e mbështet kërkesën e tyre: Kur fëmijët flenë herët, nënat janë më të lumtura.Growing Up Australia studioi mijëra fëmijë para më shumë se një dekade.

Hulumtuesit përdorën intervistat çdo dy vjet për të vlerësuar shëndetin mendor të familjeve dhe zakonet e gjumit. Ata jo vetëm që përcaktuan se fëmijët që flinin në orën 20:30 paraqisnin kualitet më të lartë të jetës, por edhe nënat e tyre.

Ndërkohë, nëse fëmijët tuaj nuk janë mësuar të shkojnë në shtrat të hershëm, do të ishte e vështirë për t’i marrë ata në një orar të ri. Në fund të fundit, bëhet fjalë për vendosjen e një rutine të gjumit dhe qëndrimin ndaj saj. Nëse tashmë keni një rutinë që funksionon, por nuk e filloni atë më vonë se sa të dëshironi, mendoni të lëvizni kohën përpara me 15 minuta ose gjysmë ore çdo ditë.

Brenda disa ditësh ose një jave, ka të ngjarë të shihni përfitimet për nënën dhe fëmijën.

Leave a Reply