Së shpejti piIuIa me kamerë për ta identifikuar kanc erin


Një pilulë që brenda ka një kamerë të vogël me të cilën mund të zbulohen tu moret pritet të sjellë revolucion për dia gnostikimin dhe trajtimin e kancerit të zorrës së trashë.

Kamera për zbulimin e ka ncerit – e njohur si kapsula për endoskopi të zorrës – gëlltitet nga pacientët dhe bën fotografi në zo rrë për të parë nëse ka shenja të së mundjes përderisa kalon nëpër traktin e organeve të tretjes.

Kjo pajisje, që mund ta japë rezultatin brenda vetëm pesë orëve, pritet që fillimisht të përdoret te 11.000 pacientë në Britani si pjesë e procesit testues, shkruan Daily Mail, transmeton Gazeta Express.

Nëse testimi del i suksessëhm, shp resohet që forma e re e diag nostikimit mund ta sjellë fundin e kolonoskopive dhe përdorimit të rrezeve X.

genevieve Edwards, shefe ekzekutive e organizatës “Bowel Cancer UK”, tha: “Kjo e ka potencialin për të bërë një dallim shumë të madh për njerëzit me simptoma të kancerit të zorrës së tra shë dhe mund t’i ndihmojë organet shëndetësore që t’u japin prioritet atyre që kanë nevojë urgjente për teste të mëtejme.”

Kanc eri i zorrës së trashë është lloji i katërt më i shpeshtë i kan cerit në Britaninë e Madhe me 42.000 raste të reja që diagnos tikohen çdo vit dhe përgjegjës për mbi 16.500 vde kje në vit.

Diagnostikimi i së mundjes së rrez ikshme shpesh mund të jetë i vonuar, sepse shumë njerëz refuzojnë t’i nënshtrohen procedurës së pak ëndshme, në të cilën përfshihet futja e një gypi të hollë me kamerë në zorrën e trashë.

Leave a Reply