Rrëfimi i shkodranes: Si ma mori shoqja e mire burrin, por unë ende mbaj vjehrrin dhe vjehrren e së-murë


Një grua na ka rrëfyer historinë e tri-shtë të jetës së saj, përmes një letre dërguar në faqen tonë. Paçka tra-dhëtisë së të shoqit me mikeshën e saj më të mirë, ajo sërish nuk bra-ktisi familjen. “Ka dh-imbje edhe dh-imbje. Por njeriu qenka i fortë. Jam një zonjë 43 vjeçe. Më kanë martu me shkuesi që kur isha 17 vjeçe. Burrin e kam dashur dhe e dua. Nuk di nëse mka dashur, por them që kemi kaluar mirë deri para 4 vitesh.

Kohë kur nisa punë në një fabrikë këpucësh, pas shumë vitesh shtëpiake sepse burrin nga Bushati e kam xhel0z. Por kur prindërit e tij të dy u së-murën, u detyrova me u f-ut dhe unë në punë. Fëmijë nuk kemi, ai ka pr0bleme dhe unë e mbajta se e doja.

Kur punoja në fabrikën e këpucëve njoha një shoqe dhe u lidhëm shumë bashkë. Ajo ishte ndarë nga burri e duke ken se jetote vetëm në Shkodër më vinte shpesh në shtëpi e pinim kafe me vjehrren. Burri e përcjellte kur hante darke tek ne se na vinte k-eq me e nxjerr me ba-r-kun bosh. Pas disa kohësh shoqëri, s’kisha kuptu gjaIIë gja me d-ek, vjen burri e më thot ka ra në dashuri me të e duan të ikin në gjermani. E merrni me mend ça për-jetova.

Kjaj unë, kjaj baba e nana, prindërit e tij. Nuk u luta as nuk shava. Sdi ku ma dha zoti forcën i thashë vetëm: Ju raftë ha-ku jem ishalla. Prej asaj dite janë bashkë, ajo pret një fëmijë. Un jetoj me vjehrrin e vjehrren kujdesem për ta. Ata janë familja jeme dhe nuk pranojnë ma nuse tjetër.

Djalin i them mos më e hedh poshtë, por ata thonë që mkan veç mu vajzë. Unë sa t’kem frymë do kujdesem për ta se jam rrit në shpinë e tyre e nana e baba smë jan aq krah. As e baj për shpi, as për asnjë gja. Djali i tyne i bani ha-sh-a për një femër, por unë skam për ti bra-ktis edhe pse kam pas raste me u sistemu”, shkruan ajo.

Leave a Reply