Rikthehen kufizimett ne Evrope ja deri kur do ta zgjasin izo’limet (Foto)


Mes frikës së rritjeve të të infe’ ktuarve e ndonëse ka nisur vak’ sinimi disa vende evropiane duke përfshirë Italinë, Spanjën dhe Francën kanë forcuar masat e kufizuees.Qeveria italiane ka vendosur të rrisë nivelin kufizuees në disa rajone dhe të përditësojë masatt kontrollit duke filluar nga 1 marsi.

Nga e hëna qeveria ka shpallur një tjetër gjendje të jashtëzakonshme. Janë masat më të vështtira që janë vendosur në vend, njerëzit ndalohen të dalin nga rajonet, çerdhet dhe shkollat mbyllen.

Kryeministri Andrej Babis u është lutur qytetarëve të ndjekin rregullat.Gjermania, ekonomia më e madhe e Evropës, ritheksoi shqetësimeet në lidhje me variantett e reja ko vi d, që mund të prishin planet e rimëkëmbjes.

Kancelarja ka paralajmëruar edhe për një ‘valë të tretë’ të mundshme të pan’ demisë.Situatë e ngjashme në Belgjikë, ku udhëheqësit janë tërhequr nga planet për të lehtësuar kufi’zimet,ditorja.

Leave a Reply