Pyetja e thjeshtë bëhet virale , po e ngatërrojnë edhe ekspertët e matematikës

Një problem në dukje i thjeshtë i matematikës duket se ka habitur çdo person në internet, duke thyer trurin dhe llogaritësit gjatë procesit.
Problemi i matematikës u postua për herë të parë në verën e vitit 2019.

Por këtë javë problemi gjeti njerëz të rinj për t’i habitur edhe ata, në mesin e tyre kishte edhe persona që kishin studiuar matematikën, shkruan The Indipendente.

Ekuacioni është mjaft i thjeshtë në fillim. Por saktësisht se si e zgjidhni problemin nuk po provon të jetë kaq i thjesht.

Ekuacionet e matematikës zgjidhen në një rend specifik të veprimeve, i cili mësohet si PEMDAS. Kjo shkurtesë qëndron për rendin shumëzim, pjesëtim, mbledhje dhe zbritje.

Por mesa duket kjo nuk qëndron, sepse pothuajse askush nuk mund ta kuptonte përgjigjen e vërtetë të problemit

Leave a Reply