Pse nuk duhet të veshim të njëjtën pizhama për 2 ditë rresht


Ju jeni duke fjetur në një mjedis jo të shëndetshëm.

Pizhamat shtrihen kundër lëkurës tuaj. Nëse vishni të njëjtën copë pëlhure pa pushim, bakteret dhe qelizat e vdekura të lëkurës mund të fillojnë të mblidhen në veshjet tuaja. Edhe nëse lani rregullisht shtratin tuaj, ajo nuk do të qëndrojë e freskët për shumë kohë sepse po vihet në kontakt të drejtpërdrejtë me rrobat e natës të palara. Veshja e të njëjtës pizhame natë pas nate mund të shkaktojë infeksione që mund të jenë të vështira për tu trajtuar.

Ju mund të transferoni mikrobet në veshje të tjera.

Kur vendosni pizhamet tuaja në lavatriçe, bakteret në të mund të kalojnë në të gjitha linjat e tjera të larjes. Nëse i keni veshur rrobat e natës për 2 javë rresht, larja nuk do të jetë në gjendje të heqë qafe shumicën e mikrobeve dhe ato do të transferohen në rroba të tjera që vijnë në kontakt me lëkurën.

Ndikon në cilësinë tuaj të gjumit.

Ngjashëm me mënyrën sesi çarçafët e pastruar të flladit mund t’ju japin një ndjenjë relaksimi, fjetja me rroba të pastra nate ju bën të ndiheni të freskët. Zvarritja në shtrat e veshur me pizhama të djersitura mund t’ju mbajë gjatë natës kruarje.

Mund të përkeqësojë alergjitë tuaja.

Nëse jeni alergjik ndaj pluhurit ose keni çrregullime të tjera të frymëmarrjes, fjetja me pizhame të vjetra mund të shkaktojë dëme serioze. Marimangat e pluhurit hanë thekon të lëkurës së vdekur, kështu që ato tërhiqen nga dysheku dhe rrobat tuaja të natës, duke shkaktuar probleme me frymëmarrjen. Nëse jeni alergjik ndaj pluhurit, është më mirë të ndryshoni pizhamet tuaj të paktën çdo natë tjetër.

Mund t’ju shkaktojn puçrra.

Kur nuk i ndërroni rrobat e natës, bakteret dhe qelizat e vdekura të lëkurës grumbullohen në pëlhurë. Natën, ajo shtypet kundër poreve tuaja, duke i bllokuar ato dhe duke shkaktuar shpërthime. Kur djersitni në gjumë, pizhamet thithin djersë, duke shkaktuar puçrra.

Ka erë të keqe.

Rrobat tuaja të natës thithin djersën, duke krijuar një mikroklimë perfekte për bakteret. Ata lulëzojnë në vende të lagështa dhe të errëta, duke krijuar erëra të këqija dhe duke prishur gjumin tuaj.

Leave a Reply