Problemi në pjeѕën intime që e рërjetojnë të gjitha femrat… por kanë turp ta tregojnë


Kur vjen puna për shqetësime në pjesën in time, të gjitha femrat kanë një “hall” të përbashkët por shpesh druhen ta diskutojnë, e madje në disa raste zgjedhin që të mos këshillohen as me mjekun.
Candidiasis va ginale është një gjendje e shkaktuar nga një inf eksion në vag inë dhe në zonën përreth. Infeksioni quhet Candida albicans, por është gjithashtu i njohur si myku vaginal. Myku mund të bëhet në lëkurë, në gojë, në zorrë dhe në vaginë.

Por ndonjëherë kushtet ndryshojnë dhe in feksioni rritet me shpejtësi, duke shkaktuar simptoma të tjera dhe acarim. Shumica e femrave e përjetojnë këtë inf eksion, por më i zakonshëm është tek ato të moshës 30, 40 si dhe grave shtatzëna.

Myku shkaktohet nga disa faktorë, ku ndër ta janë: veshjet e ngushta, përdorimi i shumë antibiotikëve, konsumi i tepërt i sheqerit, stresi, kapsllëku, ose edhe rastet kur bëhen trajtime me kimioterapi. Po ashtu edhe përdorimi i pecetave ditore apo i tamponëve mund ta provokojë.

Për ta parandaluar atë duhet bërë gjithnjë kujdes me higjienën personale, të shmangen dushet me shumë ujë në pjesën intime, të përdoret çaji i kamomilit si shpëlarës.

Por mos harroni, nëse ndjeni shqetësim, drejtohuni mjekut.

Leave a Reply