Peshqiri shkakton probleme të shumta, si ta thani fytyrën tuaj


Ju mund të mendoni se tualetit është vendi më i mbushur me mikrobe në shtëpinë tuaj, por nuk është kështu. Në fakt, janë peshqirët tuaj të mbushur me më shumë baktere dhe nëse i përdorni për të fshirë fytyrën, ju mund të jeni duke i bërë dëm lëkurës. Megjithëse tharja e fytyrës me një peshqir duket si gjëja më logjike për të bërë, në të vërtetë, mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi.

1. Mund t’ju shkaktojë puçrra.

Tharja e fytyrës me të njëjtën peshqir që përdorni për të tharë trupin mund të dëmtojë lëkurën tuaj më shumë sesa mendoni. Peshqirët janë kurthe të shkëlqyera për bakteret sepse zakonisht i ruajmë në banjë, ku ajri është i lagësht dhe krijon një mjedis të përsosur për rritjen e baktereve. Kur fërkoni peshqirin në fytyrë, po lëvizni të gjitha këto baktere drejtpërdrejt në lëkurën tuaj, gjë që përfundimisht mund të çojë në thyerje dhe bllokimin e poreve. Edhe nëse jeni duke përdorur një peshqir të veçantë për fytyrën tuaj nga ai që përdorni për të tharë trupin tuaj, bakteret e padëshiruara përsëri mund të hapin rrugën për në lëkurën tuaj.

2. Ul efikasitetin e produkteve të kujdesit për lëkurën.

Megjithëse tharja e fytyrës pas larjes duket si një gjë e natyrshme për të bërë, në të vërtetë, nuk do të lejojë që lëkura juaj të marrë maksimumin nga produktet që po aplikoni për të. Hidratuesi juaj do të depërtojë më mirë në lëkurë nëse keni fytyrën e lagur. Tharja e fytyrës me peshqirë do bëjë që produktet e kujdesit të lëkurës të bllokojnë lagështirën që i duhet lëkurës për t’u dukur rinore.

3. Mund të irritojë lëkurën tuaj.

Nëse keni lëkurë të ndjeshme, përdorimi i peshqirëve nuk është opsioni më i mirë për të tharë fytyrën. Për shkak se shumica e pëlhurave të peshqirëve mund të jenë shumë të ashpër në lëkurë, fshirja e fytyrës me to mund të rezultojë në skuqje dhe acarim të lëkurës.

4. Mund ta bëjë lëkurën tuaj të yndyrshme.

Mund të tingëllojë kontradiktore, por tharja e lëkurës tuaj në fakt mund ta bëjë atë më të yndyrshme. Për shkak se peshqirët mund të heqin vajrat natyralë, lëkura juaj ka nevojë për të qëndruar e shëndetshme, gjëndrat dhjamore nën sipërfaqen e lëkurës do të duhet të prodhojnë më shumë vaj për të balancuar thatësinë, e cila do të rezultojë në lëkurë tepër të yndyrshme.

Bonus: Si ta thani fytyrën pa peshqir

Në vend që të fshini fytyrën me një peshqir, lini ajrin të bëjë punën e tij. Tharja në ajër është më higjenike dhe e butë për lëkurën tuaj. Edhe pse kërkon më shumë kohë lëkura do t’ju falenderojë për këtë.

-Lani fytyrën si zakonisht.

-Lëreni lëkurën tuaj të thahet natyrshëm.

-Vendosni kremin tuaj hidratues të preferuar. /tvklan.al

Leave a Reply