Personat që tуmоѕin cígare janë më të mbrojtur nga K0VlDI? Përgjigjet mjekja e njohur: Dυhanρirësit dhe aIkооIistët e kanë të vëѕhtirë të…


Në fillimet e pan demisë së K0vid, kur u pa se mush këritë ishin 0rgani më i pr ekur, rrjedhimisht ishin dùhanpirësit ata që rrez-ik”nin. Më pas një studim hodhi hije me këtë fakt, duke thënë se e kundërta është e vërtetë, pasi muret e mush-kërisë janë të dëm tuara nga dùhani, dhe K0vid-19 tenton të prekë 0rgane të tjera.

Mjekja e njohur Entela Kolovani, e pyetur nga gazetarja Nisida Tufa në “Kjo Javë” nëse personat që pijnë dùhan kanë më shumë imunitet ndaj K0vid, tha se nuk ka studime të mirëfillta për diçka të tillë.

Ajo theksoi se dùhanpirësit dhe alk00listët e kanë më të vështirë që të kalojnë K0vid, sepse ata dëmt”jnë mëIçinë dhe 0rgane të tjera.

“Nuk ka studime të mirëfillta për të tilla raste, thonë se fumat0rët e kanë të vështirë që të kalojnë K0vid. Edhe personat që përdorin alk00l rrez-ik0jnë, sepse dëmt0jnë mëIçinë”, tha Kolovani

Leave a Reply