“Për vete more Рfizer”/ A ta bëj vakѕinën kineze? Flet Pipero: Si u jam рërgjigjur qindra meѕazheve


Në Shqipëri prej disa ditësh ka nisur vaksinimi masiv i popullatës, ndërsa në vend po përdoren va ksina Pfizer, AstraZeneca, por edhe va ksinat ruse dhe kineze. Opozita ka dalë kundër va ksinimit me va ksinat kineze dhe ruse, duke përhapur panik në popullatë, por mjeku Pëllumb Pipero thotë se va ksina kineze është e sigurtë dhe efektive.

Mjeku Pipero rekomandon që të gjithë qytetarët të marrin va ksinën kineze, por Tritan Shehu i kujtoi se vetë kishte marrë Pfizer.

Pjesë nga biseda

Eni Vasili: Duhet të jemi kaq në dyshim për va ksinat kineze?

Pipero: Unë i qëndroj pikë për pikë të dhënave që kam. Kam deklaruar ndër të parët se certifikimi i një vaksine është i rëndësishëm, por për mua si mjek është e rëndësishme evidenca që merret nga vendet që po vaksinojnë miliona njerëz. Është e rëndësishmë që një vaksinë të jetë e regjistruar në vendet e origjinës dhe të përdoret në vendet e origjinës. Va ksinat kineze nuk bëhet fjalë për teknologji të re, sepse është e bazuar në virus të dobësuar. Në opinionin tim është më afër stimulimit të imunitetit natyral. Për mua nuk ka vak sina të keqija. Janë të mira, më të mira dhe shumë të mira. Nëse jep efikasitet mbi 60% për mua është shumë e mirë.

Eni Vasili: Nëse dikush ju pyet a ta bëj vak sinën kineze?

Pipero: Iu them qytetarëve ta bëjnë. Më vijnë dhjetëra mesazhe. Bile, ju them bëni vak sinën e parë që iu vjen si mundësi
Tritan Shehu: Për vete e bërë Pfizer.

Leave a Reply