Pasaporta e Zvicrës, Gjermanisë dhe Austrisë nga më të mirat në botë në 2021


Pasaporta zvicerane është në vendin e 7-të, sipas një renditje të re ndërkombëtare se si trajtohet secila pasaportë në udhëtimet globale, transmeton albinfo.ch.

Studimi vlerësoi 199 vende bazuar në lirinë e udhëtimit dhe qasjen në destinacione pa viza.

Ndërkohë, Gjermania është renditur në vendin e 3-të dhe shteti Ausriak në vendin e 5-të, transmeton tutje albinfo.ch.

Pasaporta zvicerane lejon hyrjen pa viza në 185 vende, në të njëjtin nivel me Belgjikën, Zelandën e Re, Norvegjinë, Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA.

Gjermania lejon hyrjen pa viza në 191 vende, Austria 189 vende.

Pasaporta e Japonisë mori rezultatin më të lartë.

Albinfo.Ch ju sjell top 10 shtetet që kryesojnë me lirshmëri të pasaportave:

1 Japan (193)

2 Singapore (192)

3 South Korea (191)

3 Germany (191)

4 Italy (190)

4 Finland (190)

4 Spain (190)

4 Luxembourg (190)

5 Denmark (189)

5 Austria (189)

6 Sweden (188)

6 France (188)

6 Portugal (188)

6 Netherlands (188)

6 Ireland (188)

7 Switzerland (187)

7 United States (187)

7 United Kingdom (187)

7 Belgium (187)

7 New Zealand (187)

8 Norway (186)

8 Greece (186)

8 Malta (186)

8 Czech Republic (186)

9 Canada (185)

9 Australia (185)

10 Slovakia (183)

10 Lithuania (183)

10 Hungary (183)

10 Poland (183)

Leave a Reply