Pas Fitores së VV, Kosova merr LAJMIN B0MBË nga BE


Në deklaratën e përbashkët, Borrel dhe Varhelyi shprehin gatishmërinë për të ndihmuar Kosovën në rrugën e reformave të integrimit të saj europian dhe komunikojnë pritshmëritë për qeverinë e re të Kosovës.Siç bëjnë të ditur ata, fokusi vihet te angazhimi konstruktiv për dialogun me Serbinë me synim vazhdimin e takimeve në këtë kuadër për arritjen e një marrëveshjeje gjithpërfshirëse.

I pyetur nëse Joseph Borrel i frikësohet mungesës së vullnetit nga qeveria që pritet të formohet në Kosovë për të vazhduar dialogun Prishtinë-Beograd, zëdhënësi Peter Stano është përgjigjur si vijon:

“Përfaqësuesi i lartë i politikës së jashtme Borrel dhe komisioneri Varhelyi kanë formuluar qartë në deklaratën e tyre reagimin mbi zhvillimin e votimit në Kosovë dhe gatishmërisë sonë për të ndihmuar Kosovën dhe qeverinë re për agjendën e reformave.

Ne kemi nënvizuar gjithashtu pritshmëritë kur bëhet fjalë për avancimin në reformat e integrimit europian, të bashkëpunimit rajonal dhe dialogun për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë. Lidhur me procesin zgjedhor, ne nuk do të shkojmë përtej kësaj deklarate, pasi faza pas zgjedhore është në vijim e sipër”, u shpreh zëdhënësi i KE-së Peter Stano, raporton ABC Neës.

Leave a Reply