Pamje prekëѕe/ Mbijetoi për 36 ditë në pуll duke u ushqуer me bukë e vezë shpendësh, më në fund piloti bashkohet me familjen e tij


Historia e pilotit brazilian Antonio Sena është me të vërtetë e dhim bshme.

Më 28 janar të këtij viti, aeroplani me të cilën po udhëtonte u rrë zua në malet e Amazonës dhe 36 ditë i ka kaluar në atë rajon. Kur është gjetur, Antonio paraqitej në kushte të rënd uara shëndetësore dhe kishte hum bur plot 25 kilogramë. Sipas mediave lokale, aeroplani i drejtuar nga Sena u rrë zua në pjesën veriore të liqenit të Amazonës.

Për 36 ditë ai është ushqyer vetëm bukë, vezë shpendësh e barishte. Piloti është gjetur nga një grup barinjsh, të cilët evidentuan zja rrin që kishte nde zur burri. Një televizion brazilian ka filmuar e transmetuar të gjithë momentin, kur piloti i shpallur i hu mbur është ribashkuar me familjen.

“E vetmja gjë që më ka mbajtur në jetë ka qenë dashuria e madhe për familjen dhe dëshira t’i shoh prindërit, motrën dhe vëllanë”, ka thënë piloti që i mbi jetoi aksi dentit ajror dy ditë para se ta festonte ditëlindjen e 36-të.

Leave a Reply