Norvegjia do të lehtëѕojë kufizimet, nëѕe infekѕionet bien


Norvegjia shpreson që gradualisht të heqë shumë kufizime në lidhje me pandeminë C0VID deri në fund të qershorit, por duhet të shohë një rënie të numrit të infeksionit dhe shtrimeve në spital përpara se ta bëjë këtë, u shpreh Kryeministrja Erna Solberg në Parlament të mërkurën.

Norvegjia ka pasur disa nga normat më të ulëta të infe ksioneve dhe vd ekjeve në Evropë që nga fillimi i pandemisë në fillim të vitit të kaluar, por pa një rritje të shpejtë të shtrimeve në spital në mars, nga variante më ngjitëse të ko rona virusit.

“Para se të hapemi, duhet të shohim nivele të ulëta dhe të qëndrueshme të infe ksioneve dhe numri i shtrimeve në spital të ulet nga niveli i sotëm”, tha Solbergm, shkruan “Reuters”, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply