Njihuni me njerëzit që jetojnë në temperatura -40 gradë, ushqehen me mish dhe qumësht perimet nuk i njohin


Foto mahnitëse tregojnë realitetin e jetës së vështirë të nomadëve mongolë, të cilët jetojnë në stepën më të madhe të vendit.

Me qindra nomadë jetojnë në sipërfaqe të mëdha kullotash, ku temperaturat shkojnë rregullisht nën -40 gradë celsius, ndërsa ata ushqehen vetëm me mish dhe produkte qumështi.

Perimet as që bëjnë pjesë në dietën e tyre. Ata nuk ka kopshte, ndërsa dyqanet janë shumë larg nga vendbanimet e tyre. Ky fis është një nga komunitetet e fundit nomadë në botë.

Fotografia italiane, Michele Martinelli, 41 vjeç, qëndroi 20 ditë në këtë komunitet, ndërsa së fundmi ka publikuar fotot që tregojnë jetën e vështirë të këtyre personave

Leave a Reply