Njeriu me Alzheimer i propozon gruas përsëri sepse ai harroi se ishin të martuar

Peter Marshall është i martuar me gruan e tij, Lisa, por vuan nga Alzheimer dhe rregullisht harron që ai është i martuar – kështu që ai propozoi përsëri dhe çifti shijoi një martesë të dytë

Një burrë me Alzheimer harroi që ishte martuar me gruan e tij – kështu që ai propozoi përsëri dhe çifti bëri një martesë të dytë. Peter Mashall, 56 vjeç, ka filluar herët Alzheimerin dhe ka humbur shumicën e kujtimeve të tij, por përkundër përkeqësimit të gjendjes së tij, gruaja e tij, Lisa, nuk ka lënë kurrë atë.

Lisa tha se Peter rregullisht harron që ajo është gruaja e tij, por ai gjithmonë mban mend se ajo është ‘personi i tij i preferuar’, duke shtuar se kjo është për shkak se “zemrat e tyre janë të lidhura”.

Dhe kohët e fundit ai vendosi që donte ta bënte Lisa gruan e tij, duke harruar që ata ishin martuar tashmë, kështu që u ul në një gjunjë dhe i propozoi për martesë – dhe ajo tha po përsëri.

Ai nuk e di që unë jam gruaja e tij. Unë jam thjesht personi i tij i preferuar.
“Unë jam vajza më me fat në botë. Duhet ta bëj dy herë. Ishte kaq perfekte. Nuk mund të kisha ëndërruar për një ditë më të mirë.

“Ishte kaq magjike. Nuk mbaj mend ta kisha parë kaq të lumtur për kaq shumë kohë. Ai ishte aq i lumtur”.

Leave a Reply