Një këshillë për të pastruar jastëkët tuaj të verdhë dhe për t’i bërë ato të bardha si bora!


Erërat kokëforta, depozitat me yndyrë në kuzhinë dhe zverdhja e rrobave, ka diçka për të humbur mendjen për sfidat e përditshme të shtëpisë. Në dëshpërim, shumë prej nesh u drejtohen këshillave të gjyshes dhe për një arsye të mirë, gjyshet tona janë të shkat-hëta kur bëhet fjalë për mbajtjen e një shtëpie! Nëse edhe ju jeni vi-k-timë e jastëkëve të verdhë vazhdimisht, megjithë dhjetëra makineri, ja një këshillë e efektshme për t’i pastruar dhe për t’i bërë të bardha si bora!

Edhe pse ndonjëherë e lejojmë veten të lëmë rrëmujën nëpër shtëpi, ose i lëmë enët të grumbullohen në kuzhinën tonë, është një histori krejt tjetër kur bëhet fjalë për çarçafët dhe jastëkët. Në të vërtetë, këto janë në kontakt të drejtpërdrejtë me trupin tonë gjatë natës dhe të pastruara dobët, ato mund të zverdhen dhe të çojnë në përhapjen e ba-kt-ereve dhe marimangave të dëmshme për shëndetin tonë.

Përveç kësaj, ne shpesh i japim më shumë rëndësi pastrimit të rasteve të jastëkëve sesa vetë jastëkëve. Në të vërtetë, shumë prej nesh harrojnë se këto mbështetëse të kokës mund të shndërrohen në kamare për mikr0bet nëse nuk lahen dhe madje nuk ndryshohen rregullisht. Disa do të thonë se nuk ka rre-z-ik sepse këto zakonisht janë të mbuluara, por ajo që harrojnë është se shumë njerëz përdorin jastëkët e tyre pa mbulesë kur është në lavatriçe., Dhe se një jastëk i mbuluar është larg bll0kimit të kontaktit ba-kt-eret.

Rr-ezi-qet e jastëkëve të piistta
Libri Së-mundjet dhe teraapia e lëku-rës identifikon djersitjen si një nga shkaqet kryesore të atyre nj0llave të verdha në jastëkët tanë që gjithnjë duket se dalin nga askund. Dhe pastaj përtej pamjes së tyre të zverdhur, e cila, le ta pranojmë, jastëkët e ndyrë paraqesin një mori rreziqesh për shëndetin e atyre që i përdorin ato. Në një artikull me titull “Kur të ndryshojmë jastëkët? E vërteta e neve-ri-tshme për jetëgjatësinë e tyre ”e transmetuar nga kolegët tanë nga Huffington Post , rekomandohet të ndërroni jastëkun tuaj çdo gjashtë muaj për të ruajtur higjienën e shëndetshme. Në të vërtetë, e kundërta do të çonte në një grumbullim të ba-kt-ereve të cilat përfundimisht mund të çojnë në probleme të frymëmarrjes. Siç është shpjeguar Reviews kIinike në aIergji dhe Imun0l0gjia , e marimangat mund të çojë në zhvillimin e sin-us-it, rinitit, der-mat-itis at0pic dhe as-tma nëse nuk është i predispozuar. Në fakt, siç shpjegon artikulli i Huffington Post :

“Ju nuk i shihni, por ato janë me b0llëk në çarçafë dhe qilima”
Sipas Gazetës së Shoqatës Mjekësore Kanadeze , ne nuk i kushtojmë vëmendje të duhur asaj që po ndodh në dhomat tona dhe kushteve jo higjenike në të cilat shkojmë të flemë çdo natë. Shkencëtarët shpjegojnë se faktorë të tillë si djersitja dhe pështyma përfundojnë në shtratin tonë çdo natë dhe se mungesa e pastërtisë, higjienës dhe ventilimit bll0kon ba-kt-eret në çarçafët, duvetet dhe jastëkët. Shtoni në të nxehtësinë e trupit, errësirën dhe një b0llëk të lëngjeve trupore, dhe shtrati juaj në dukje magj-ik shndërrohet në një burim të pasur të mikr0beve dhe ba-kt-ereve të tjera.

Teknikat e parandalimit
Siç shpjegon Instituti për Cilësi dhe Efikasitet në Kujdesin Shëndetësor , ba-kt-eret me të cilat përballemi çdo ditë janë të vështira për t’u kontrolluar dhe shumë prej tyre vijnë nga pluhuri. Në të vërtetë, vetëm pluhuri kërkon pastrim inte-nsiv që jo të gjithë kanë domosdoshmërisht kohë për të bërë në baza ditore. Për këtë arsye, ne duhet të bëjmë çmos për të kufizuar kontaktin me këto kafshë të vogla që ngecin në shtretërit tanë.

Sipas të njëjtit burim, mënyra më efektive për të hequr qafe atë është të kombinohen disa teknika.
Ajrosni dhomën e gjumit dhe shtratin tuaj çdo ditë edhe në mes të dimrit
Pastroni dyshemenë me peceta që do të bllokojnë pluhurin
Përdorni shtratin ose mbulesat e miteve kundër pluhurit
Pastroni plotësisht qoshet ku pluhuri mblidhet lehtë
Lani rregullisht shtratin në një temperaturë mbi 60 gradë Celsius

Në këtë kuptim, ne ju ofrojmë një truk efektiv që do t’ju lejojë të pastroni jastëkët nga ba-kt-eret që janë vendosur atje dhe të heqni q-a-fe njollat ​​e verdha që i njollosin ato. Këtu është ajo që do t’ju duhet:
Uji mbi 60 gradë Celsius
1 filxhan detergjent lavanderie
1 filxhan uthull të bardhë
1 filxhan detergjent pluhur pjatalarëse
1 filxhan sodë buke

Mbushni makinerinë tuaj 1/3 plot me ujë të nxehtë, pastaj shtoni të gjithë përbërësit dhe lëreni të funksionojë për disa minuta. Sapo detergjenti të jetë tretur, shtoni jastëkët në të dhe lini makinën tuaj larëse të bëjë të gjithë punën!

Uthulla e bardhë dhe soda e bukës janë produkte natyrale me aftësi të jashtëzakonshme pastruese dhe zbardhuese. Përveç kësaj, ato janë lehtësisht të arritshme dhe shumë të lira.
Ky mashtrim kërkon një makinë larëse me ngarkesë të lartë , jo një makinë dritareje.

Leave a Reply