Një Avokado në Ditë Për Zemrën dhe Shëndetin


Pse duhet të hani avokado çdo ditë?
Avokadot konsiderohen si një nga produktet natyrale më mirëbërëse për organizmin njerëzor. Një avokado përmban më shumë kalium se banane. Avokadot kanë 14% kalium, ndërsa një banane përmban vetëm 10% kalium.

Substanca bazë për shëndetin tuaj
Avokadot përmbajnë 23% folat, që është një substancë, e cila ul rastet e së_mund_jeve të zemrës.

Vitamina E dhe yndyrnat e mira tek avokadot janë gjithashtu të shkëlqyera për zemrën. Folati arrin të ulë rr_ezi_qet për të pasur një g0ditje në t-ru. Folati është gjithashtu thelbësor në parandalimin e defekteve të lindjes si pr0blemet e sistemit k”ckor ahe atij ner_vor.

Plot me antioksidues
Ushqimi me avokado ndihmon trupin tonë të përthithë 5 herë më shumë sasinë e k_ar0ten0ideve, antioksidantëve të tillë si liko_peni dhe beta k_aroteni.

Shëndeti i syve
Avokadot përmbajnë më shumë luteinë se çdo frut tjetër, duke mbrojtur kundër uljes së shikimit dhe perdeve të syrit.

Kundër kolesterolit të d_ëmshëm
Shumë e pasur në beta-sitosterol, avokado ul kolesterolin e keq me 22%, ngre kolesterol të mirë me 11% dhe gjithashtu ul trigliceridet e gj_a_kut me 20%.

Kundër qelizave të d_ëmshme
Studimet tregojnë se acid i lartë oleik tek avokadot ndihmon shumë në parandalimin e k_anc_erit të gj_irit. Ai pengon rritjen e t_umo_rit në k_anc_erin e pro_statës dhe kërkon qelizat k_ance_roze të qelizave parak_ance_roze dhe i shka_të_rron ato.

Kundër peshës së tepërt
Avokadot janë të pasura në fibra dhe do t’ju ndihmojnë të ndiheni më të ngopur më të gjatë, potencialisht duke ndihmuar me humbjen e peshës. Fibra e lartë ndihmon shëndetin metabolik dhe stabilizon sheqerin në gj_a_k.

Për shëndetin e sistemit tretës
Avokado pastron zo_rr_ët, duke lehtësuar frymën e k_eqe të gojës

Për lëkurë të re
Vaji i avokados ushqen në masë të madhe lëkurën dhe është një trajtim i dobishëm kundër pso_riazës dhe ac_ari_meve të tjera të lëkurës.

Për më shumë imunitet
Avokado përmban 18 nga 22 aminoacidet e nevojshme për trupin e njeriut. Rrjedhimisht ky frut është një mënyrë e mirë për të fuqizuar sistemin imunitar. Mjafton të konsumoni gjysëm ose një avokado në ditë dhe ndihmoni fort shëndetin.

Avokado bëhet më i fuqishëm nëse kombinohet me fruta të pasura me vitaminë C, siç janë limoni, agrumet dhe ananasi./AgroWeb.org

* Ky informacion ka për qëllim të plotësojë, të mos zëvendësojë këshilla nga mjeku juaj ose ofruesi i kujdesit shëndetësor dhe nuk ka për që_llim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, masat paraprake, ndërveprimet ose efektet negative. Ky informacion mund të mos i përshtatet rrethanave tuaja specifike shëndetësore.
Burimi: U.S. National Library of Medicine

Leave a Reply