Një 64-vjeçar gjen 43 mijë dollarë brenda shtratit që e kishte blerë, por ia ktheu pronarit


Një i moshuar nga Miçigan është lavdëruar për ndershmërinë e tij pasi ka gjetur 43,000 dollarë para të gatshme të mbushura në jastëkët e një shtrati të dorës së dytë që ai bleu, por pastaj gjurmoi shitësin e divanit dhe ktheu çdo qindarkë.

Howard Kirby, bleu shtratin për 70 dollarë në Owosso, Michigan.

Ai po endej në dyqane për të blerë sende për vendin se ku po banonte. Pas disa javësh kur e gjetën shtratin dhe e blenë, ai dhe nusja e tij vendosën të heqin kapakët e jastëkut dhe të shikojnë brenda.

Ata gjetën 43,000 dollarë të holla brenda tij. Por Kirby foli menjëherë me një avokat i cili i tha atij se nuk kishte të drejtë ligjore ta kthejë shtratin. Por ai tha që po ndihej më mire kur ai e ktheu atë te pronari i tij.

“Fryma e Shenjtë sapo erdhi mbi mua dhe tha: “Jo, kjo nuk është me të vërtetë prone e juaja”, tha ai, transmeton Telegrafi.

Kirby mori paratë dhe i ktheu në dyqan, ku ai e kishte blerë atë dhe u kërkoi atyre që të gjurmonin personin që i kishin humbur paratë. Disa ditë më vonë u njoftuan se ata tashmë e kishin gjetur pronarin e parave dhe ia kishin dorëzuar atij të gjitha.

Leave a Reply