Ngrihet aIаrmi/ Tërmeti 7.2 baIIë trоndit këtë shtet, pak minuta më vonë një tѕunami prej 1 metër Iartësi


Një tërmet 7.2 balltë gòdet Japoninë veriore në orët e para të mëngjesit të sotëm, duke gòditur zonat e shkàtërruara nga katastrofa e vitit 2011 dhe duke gjeneruar një tsunami prej 1 metër, tha transmetuesi publik NHK.
Sipas HT, tërmeti që gòditi prefekturën Miyagi kishte një madhësi paraprake prej 7.2, tha NHK.

Agjencia Meteorologjike ka lëshuar një alarm për tsunami, ndërsa rrjeti shtetëror Japonez NHK ka paralajmëruar banorët se pritet një metër valëzim në Prefekturën Miyagi.

Si një masë paraprake, u rekomandohej atyre që ishin afër zonave bregdetare të lëviznin në tokë më të lartë.

Leave a Reply