Nga të dridhurat tek humbja e oreksit, cilat janë ѕimрtomat e reja të Ko rona viruѕit


Hulumtimi i ri tek pacientët me CO VID ka zbuluar simptoma të reja të lidhura me virusin, duke përfshirë të dridhura, humbje të oreksit, dhimbje koke dhe dhimbje muskujsh. Imperial College London zbuloi këtë grup të fundit të simptomave pas hulumtimit të marrë nga testet dhe pyetësorëve që u studiuan midis qershorit dhe janarit.

Studimi përfshiu mbi 1 milion njerëz dhe zbuloi se njerëzit me simptomat e reja kishin më shumë të ngjarë të kishin kontraktuar CO VID. Grupi i ri i simptomave bashkohet me ato origjinale dhe më të njohura të etheve, hu mbjes së nuhatjes ose shijes dhe një kollë të vazhdueshme.

Ndërsa studimi vuri në dukje se rreth 60 për qind e njerëzve që testuan pozitivisht nuk treguan ndonjë simptomë, ai tregoi se sa më shumë simptoma të kishte një person, aq më shumë kishte gjasa të kishin kontraktuar CO VID.

Dhimbjet e kokës u raportuan më së shumti tek njerëzit e moshës 5 deri 17 vjeç, megjithëse kishin më pak gjasa të raportonin simptomat klasike të etheve dhe kollës së vazhdueshme. Hu mbja e oreksit ishte më e zakonshme tek 18-54-vjeçarët dhe ata mbi 55 vjeç, edhe dhimbjet e muskujve tek njerëzit e moshës 18-54 vjeç.

Studimi sugjeron që variantet e reja të CO VID mund të kenë një efekt në simptomat e shfaqura. Studimi i Imperial tregoi se ata që ishin infektuar me variantin e parë të zbuluar në Kent mund të kishin më pak të ngjarë të humbnin nuhatjen ose shijen e tyre, por rastet me kollë të vazhdueshme u rritën.

Leave a Reply