Nëse u ndodh kjo gjatë natës, në mëngjes ѕhkoni ur gjent te mjeku


Nëse djersini shpesh natën, atëherë kjo është diçka për të cilën duhet të shqetësoheni.

Në qoftë se dhoma juaj e gjumit është jashtëzakonisht e nxehtë, ose jeni duke përdorur shumë batanije, ju mund të djersitni gjatë gjumit dhe kjo është normale.

Megjithatë, për të dalluar djersitjet e natës që lindin nga shkaqe mjekësore, nga ato që ndodhin për shkak të një mjedisi rrethues, mjekët në përgjithësi i referohen djersitjeve të vërteta të natës si valë të rënda nxehtësie, të cilat mund t’ju njomin rrobat e gjumit, çarçafët dhe që nuk janë të lidhura me një mjedis të tej nxehur.

Cilat janë simptomat e djersitjeve të natës?

Me praninë e infe ksioneve apo së mundjeve të caktuara, bashkë me djersitjet e natës mund të shfaqen edhe ethe. Ndonjëherë mund të shfaqen dhe të dridhura ose ndjesi të ftohta;

Me sëmundjen e kan cerit si limfoma, pacientët mund të përjetojnë rënie të pashpjegueshme në peshë. Djersitjet e natës, për shkak të tranzicionit meno pauzal, janë të shoqëruara me simptoma të tjera tipike të meno pauzës si thatësia vaginale, valët e nxehtësisë dhe ndryshime të humorit;

Djersitjet e natës që shfaqen si një efekt anësor i barnave, mund të shoqërohen me efekte të tjera anësore të tyre, në varësi të llojit të përdorur;

Gjendjet mjekësore që sjellin djersitje të tepërt në përgjithësi (në krahasim me djersitjen vetëm gjatë natës), mund të shkaktojnë rritje të djersitjes, në orët e tjera të ditës.

Leave a Reply