Nëse i shikoni këto vija të bardha te filetot e pulës i hiqni, mos i gatuani/ Ja sa dëm sjellin


Mishi i pulës është jashtëzakonisht i konsumueshëm dhe i lehtë për t’u përgatitur. Për këtë arsye shumë nga ne e zgjedhin për ta gatuar edhe për faktin se përgatit shpejt.

Çfarë është vija e bardhë te gjokset e pulës

Shpesh, mishi i pulës rekomandohet si një zgjedhje e shëndetshme por ka diçka që ju duhet ta kontrolloni tek ky produkt. Bujqësia Botërore ka publikuar një video në lidhje me vijat e bardha që ndodhen tek mishi i pulës.

Këto fije të yndyrës shfaqen për shkak të kushteve që zogjtë mbahen dhe vijnë si rezultat i fryerjes së tepërt të pulave me pes ticide, për t’i bërë ato të duken më të mbushura.

Në një studim të vitit të kaluar në ShBA, u gjet se 96% e mishit të pulave kishin vija të tilla.

Sidoqoftë, konsumimi i mishit të një pule të shëndetshme sjellë përfitime të mëdha shëndetësore, pasi përmban hekur, vitamina B12 dhe B.

Leave a Reply