Ndahet nga burri, ѕhkon me рuѕhime me të daѕhurin në Ѕаrandë: T’më mbrojë ѕhteti, po më kërсënojnë!

Të qenit femër në Shqipëri është një sfidë më vete dhe kjo për arsye të mentalitetit shtypës maskilist. Vetëm pak ditë më parë në Tiranë u mbajt një pro testë për të mbro jtur dhe ruajtur të drejtat e femrave pas rastit të rëndë të ndodhur në Lezhë, ku 5 persona për dhu nuan një vajzë 15-vjeçare. Mesa duket shoqëria ka nisur të ndër gjegjësohet dhe po flitet më shumë për këtë gjë. Së fundmi një qytetare ka publikuar një video sensi bi lizuese . “Shteti duhet të shkundet dhe të pas trohet nga vemjet”- është kjo fjalia e parë me të cilën qytetarja e nis mesazhin e saj. Sipas saj janë pikërisht këta elementë në zona periferike dhe të thella të vendit që bëjnë i presion femrave, ndërsa këto të fundit mby llin gojën dhe mbulojnë veten me qëllim për të mos dalë nga situata.

Më tej qytetarja shp rehet se ka frikë për të gjitha gratë që nuk marrin guximin për të folur dhe de noncuar brutalitetin që për jetojnë nga meshkujt me të cilët jetojnë, dhe e gjitha kjo bëhet vetëm për t’u dukur mirë në sytë e botës dhe se janë familje e lumtur. Gjithashtu ajo e ngre problemin në rang më të lartë, duke bërë përgjegjës vetë shtetin që nuk merr përsipër të mbrojë një person duke i dhënë mundësinë të shprehet me zë dhe figurë se çfarë problematike ka. “Funksionarët e shtetit i mbajnë ato karrige, por thjesht i ngrohin sepse nuk dinë të bëjnë më shumë se kaq”- pohon qyetarja, e cila thotë se e ka përjetuar në lëkurën e saj këtë gjë bashkë me të dashurin.

Qytetarja shprehet në vijim se është ndarë nga burri dhe është lidhur me një djalë tjetër më të ri se vetja, por ish-burri nuk po e lë rehat pasi sipas saj, ai ka shtyrë një person tjetër që t’i bëjë presion dhe ta ofendojë pa e njohur fare si dhe i ka kërkuar të takohet bashkë me të dashurin e saj, me të cilin ka vendosur të martohet.

Ajo shton se me këtë veprim që ka bërë ish-burri i saj, e ka hu mbur mu ndësinë për të patur të drejta të barabarta në lidhje me dy vajzat që kanë bashkë. Arsyeja që qytetarja e ka bërë publik këtë rast ka të bëjë me faktin se shteti nuk po bën asgjë për të mbrojtur atë dhe të dashurin e saj.

Leave a Reply